Ryškiausiems Kauno teatralams įteikti „Fortūnos“ apdovanojimai

Tarptautinės teatro dienos išvakarėse Kauno rotušėje surengti profesionalių teatro kūrėjų apdovanojimai. „Fortūnų” statulėlės įteiktos geriausiems teatralams, kuriuos šįmet sveikino ir būrys kauniečių.

Minint Tarptautinę teatro dieną pagerbti iškiliausi praėjusių metų teatro menininkai. Šiais metais „Fortūnos“ apdovanojimų konkurse dalyvavo 8 Kauno teatrai ir scenos menų organizacijos. Po oficialios apdovanojimų ceremonijos Kauno rotušės aikštėje kauniečiai pasveikino savo mylimiausius aktorius, kurie buvo sutikti su gėlėmis, sveikinimais ir vaišėmis.

„Džiugu, kad Fortūnų apdovanojimai Kaune jau nuo seno yra laukiama ir džiaugsminga šventė. Tai įkvepia teatro menininkus tolesniems darbams, leidžia ne tik įsivertinti savo pasiekimus bendrame Kauno meniniame kontekste, bet ir nuotaikingai pabendrauti su kolegomis, sužinoti, kas vyksta už savojo teatro ir projektų ribų. Tai tikra teatro bendruomenės šventė“, – sakė Kauno miesto tarybos Švietimo ir kultūros komiteto pirmininkė, teatrologė, režisierė Ina Pukelytė.

„Fortūnos“ statulėlės šiemet įteiktos režisieriui Gintarui Varnui už spektaklių „Natanas išmintingasis“ ir „Pagalvinis“ režisūrą, aktoriui Vytautui Anužiui už Natano išmintingojo vaidmenį spektaklyje „Natanas išmintingasis“, scenografui Gintarui Makarevičiui  už scenografiją spektakliui „Natanas išmintigasis“, scenografei Julijai Skuratovai už scenografiją ir lėles spektaklyje „Pagalvinis“ bei lėles spektaklyje „Natanas išmintingasis“, šviesų dailininkui Vladimirui Šerstabojevui už šviesų ir vaizdo instaliacijų sukūrimą spektakliui „Žydroji paukštė“ ir režisieriui Gildui Aleksai  už alternatyvių scenos menų erdvės „Šelteris“ įsteigimą ir joje vykdomą veiklą.

Padėkos „Fortūna“ už nuopelnus teatro menui įteikta buvusiam ilgamečiam Kauno valstybinio lėlių teatro meno vadovui ir artistui Algimantui Broniui Stankevičiui. Nuo pirmos teatro įkūrimo dienos 1958 m. būdamas pagrindinis trupės aktorius, jis sukūrė daugybę įsimintinų vaidmenų, pelnė mažųjų žiūrovų simpatijas ir nemažai apdovanojimų. Kauno lėlių teatro scenoje jis sukūrė net 67 spektaklius.

Diplomais apdovanoti spektaklio „Yolo“ kūrybinė grupė, spektaklio „Shalom, Bellisima“ kūrybinė komanda, aktorė Martyna Gedvilaitė už Katės Tiletės vaidmenį spektaklyje „Žydroji paukštė“ ir Lapės vaidmenį spektaklyje „Labas, Lape!“, aktorė Giedrė Žaliauskaitė už Mitilės vaidmenį spektaklyje „Žydroji paukštė“, aktorė Marija Arutiunova už Trečiadienės vaidmenį miuzikle „Adamsų šeimynėlė“ ir režisierė Karolina Žernytė už pojūčių spektaklių „Atvira oda“ ir „Pojūčių paveikslai“ sukūrimą.

Geriausius praeitų metų teatro profesionalus rinko komisija, kurią sudarė teatrologė Kristina Steiblytė (pirmininkė), teatrologė Rūta Mažeikienė, muzikologė Gražina Dainauskienė, architektas Linas Tuleikis bei šokėjas ir choreografas Mantas Stabačinskas. 1996 m. įsteigtų apdovanojimų laureatams kasmet įteikiamos skulptoriaus Stasio Žirgulio kurtos „Fortūnos“ statulėlės ir diplomai.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content