Prisikėlimo šventę Kaunas pasitinka pasipuošęs milžiniškais Velykų margučiais

Jau tapo tradicija prieš šv. Velykas Kauno erdves papuošti šiai pavasario šventei būdingais atributais. Vienos lankomiausių miesto vietų – Laisvės alėjos fontanas ir Kauno pilies prieigos – vėl traukia kauniečių bei miesto svečių dėmesį milžiniškais įvairiaspalviais margučiais.

Šešių metrų aukščio ir maždaug keturių su puse metrų pločio velykiniai kiaušiniai išmarginti žibančiomis LED švieselėmis. Iš viso abu kūrinius puošia apie 36 tūkst. ryškių lempučių, todėl šios miesto puošmenos ypač vaizdžiai atrodo tamsiuoju paros metu.

„Pavasarėjantys orai vis daugiau žmonių vilioja pasivaikščiojimams, tad siekiame, kad jų pamėgtos miesto erdvės irgi prisidėtų sukuriant tą šventišką emociją. Didieji kiaušiniai jau tapo tradicija, tačiau šiemet jie kitokie nei pernai. Kūrėjai juos kaskart atnaujina margindami vis kitokiais švieselių ornamentais“, – pasakojo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Pasak jos, prie Kauno pilies lankytojai pastebės į šonus nuo margučio nusidriekusius lynus su trikampėmis gairelėmis. Tokių saugumo priemonių prireikė imtis, kad vis dar siaučiantis smarkus vėjas nenuverstų masyvios metalinės konstrukcijos. Ji tuščiavidurė, bet aptraukta vienspalviu polietileno kilimu, tad dėl savo didelių gabaritų reikalauja ypatingos atsargos.

Planuojama, kad šios velykinės dekoracijos kauniečius ir miesto svečius džiugins visą ateinančią savaitę iki pat Atvelykio.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content