Kovas Kaune skelbiamas Frankofonijos mėnesiu

Kovo 2 –  28 dienomis Kaunas kviečia susipažinti su frankofoniškų šalių kultūraFrankofonija vienija šalis ir regionus, kuriuose pagrindinė arba paplitusi kalba yra prancūzų kalba. Visą kovo mėnesį Kaune turėsite galimybę geriau pažinti Prancūziją, Kanadą, Šveicariją, frankofoniškas Afrikos šalis.

Kovo 2 d. Frankofonijos mėnesio renginių ciklą atidarys Kauno miesto simfoninio orkestro ir atlikėjų iš Prancūzijos  koncertas. Miestiečiams bus pristatyta plati renginių programa, kuri kvies susipažinti su frankofoniškų šalių kultūra: vyks koncertai, paskaitos, konferencijos, filmų peržiūros, gurmaniškos vakarienės ir eilė kitų renginių.

„Kiekvienam iš mūsų yra labai svarbu pažinti kitų šalių kultūras. Sugiharos savaitė, Italų dienos sulaukė itin didelio miestiečio susidomėjimo. Tokie tarptautiniai renginiai suteikia puikias galimybes užpildyti savo laiką įdomiu ir naudingu turiniu, plėsti akiratį arba tiesiog puikiai praleisti laiką“ – teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Frankofonijos šalis vienija prancūzų kalba, tačiau kultūriniai šalių skirtumai yra nemaži. Frankofonija – tai 84 valstybės visuose žemynuose ir daugiau kaip 890 milijonų žmonių, kalbančių prancūzų kalba ar jos besimokančių. Tarptautinė Frankofonijos diena kasmet švenčiama kovo 20 d., minint 1970 m. įkurtą Tarptautinę Frankofonijos organizaciją, kurios narė stebėtoja nuo 1999 m. yra ir Lietuva.

Maloniai kviečiame Kauno įmones ir organizacijas, norinčias pasiūlyti savo organizuojamus renginius miestiečiams įtraukti į bendrą programą, iki vasario 8 d. kreiptis į Kauno miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėją Emiliją Šakalienę el. paštu [email protected] arba tel. 8 37 424263.

Renginių organizatoriai: Užsienio reikalų ministerija, Prancūzų institutas Lietuvoje, Kauno miesto savivaldybė, VDU Frankofonijos šalių universitetinis centras. Kartu programą miestiečiams dovanos LSMU, KTU Prancūzų kultūros centras, Kanados, Prancūzijos, Šveicarijos ambasados ir kitos organizacijos.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content