Artėja Marvelės upės slėnio atgimimas: kas laukia išskirtinės Kauno vietos?

Unikaliomis vandens kaskadomis garsėjantis Marvelės upės slėnis šįmet pasikeis neatpažįstamai. Amfiteatras, nauji pėsčiųjų takai, renginiams skirtos aikštelės ir naujas apšvietimas – tai tik dalis suplanuotų darbų, kuriuos slėnyje planuojama pradėti šių metų balandį. Kauno miesto savivaldybė šiam projektui pritraukė dalinį Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansavimą.

„Marvelės upės slėnis yra išskirtinio grožio vieta, tik per ilgus metus apleista. Norime, kad tai būtų tvarkinga, ryškiai apšviesta ir jauki erdvė, kurioje kauniečiams būtų smagu leisti laiką, bendrauti ir mėgautis gamta“, – pasakojo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Sutvirtinus šlaitą, slėnio prieigose prie Julijanavos gatvės bus įrengta dar viena aikštelė kultūros renginiams. Tvarkant slėnį bus įrengta aikštelė scenai, priešais ją, šlaite – pagrindinis akcentas amfiteatras. Taip pat bus atnaujinti pėsčiųjų takai, įrengti lauko šviestuvai, dviračių stovai, naujos šiukšliadėžės ir suoliukai, dėmesio sulauks ir lauko inžineriniai tinklai – bus įrengti lietaus nuotekų ir apšvietimo tinklai.

Pasak P. Mačiulio,  Aleksoto ir Ringaudų seniūnijas skiriantis Marvelės upelio slėnis daugeliui kauniečių yra dar neatrasta išskirtinė miesto erdvė: „Šios vietos sutvarkymas reikštų naujas galimybes bendruomenei ir visiems kauniečiams rengti šventes, organizuoti poezijos vakarus ar tiesiog iškylauti gamtoje“.

Darbus Marvelės upės slėnyje planuojama pradėti balandžio mėnesį. Tikimasi, kad visi darbai bus užbaigti iki vasaros pabaigos. Bendra projekto vertė siekia 262 tūkst. eurų.  Pusę šios sumos sudarys Europos regioninės plėtros fondo lėšos.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content