Kalėdine šviesų pasaka viliojantis Santakos parkas stebina kauniečius

Šviečiantys elniai, spindinčios žvaigždės, medžiuose nutūpę paukščiai, iš tolo žibantis krištolinis lietus ir vilnijančios bangos. Taip kalėdiniu laikotarpiu atrodo Kauno senamiestyje esantis Santakos parkas, vakarais priviliojantis šimtus lankytojų.

„Anksčiau kalėdinio miestelio ribos Kaune apsiribodavo Rotušės aikšte ir pilimi. Šįmet nusprendėme išplėsti geografiją ir šventinę nuotaiką atnešti į Santakos parką. Puošdami jį siekėme netikėtumo įspūdžio. Norisi, kad čia apsilankę mažieji kauniečiai pajustų Kalėdų pasakos dvasią, o suaugusieji – prisimintų vaikystę ir tą nuostabų nekantraus laukimo jausmą. Tikimės, kad daugeliui tai bus kažkas naujo ir nepatirto“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės atstovas Andrius Palionis.

Centrinės miesto gatvės bei tiltai buvo papuoštos „šerkšno medeliais“, žvaigždėmis, panašią gamtos tematiką nuspręsta išlaikyti ir Santakos parke, sukuriant žiemiškos pasakos įspūdį.  Palei pėsčiųjų takus išsirikiavo aštuoni Kalėdų senelio elniai. Pasvajoti kiekvieną iš praeivių kviečia dvi didžiulės šiaurinės žvaigždės, kurių ryškus švytėjimas neabejotinai padės išpildyti sugalvotus norus.

Medžiuose supasi beveik šimtas paukščių ir triskart tiek spindinčių „krištolinio lietaus“ varveklių. Naujus šviestuvų stulpus padabino pusšimtis nuo upės atneštų šarmotų „bangų“, o čia pat stūksančios Kauno pilies stogelius ir kontūrus išryškino daugiau kaip 3,7 km ilgio gelsvos šviesos girlianda su tūkstančiais švieselių.

Šviesos instaliacijos įžiebiamos kasdien apie 16 val. kartu su visomis miesto gatvėmis. Priklausomai nuo oro sąlygų – saulėta, giedra ar apsiniaukus – kartais improvizuota kalėdinė pasaka čia sužimba ir kiek anksčiau. Kauniečiai ir miesto svečiai ja, kaip ir kitomis šventinėmis miesto puošmenomis, grožėsis iki sausio 7 dienos.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content