Kauno darnaus judumo plano rengėjai laukia kauniečių nuomonių

Kauno miesto savivaldybės užsakymu kuriamo darnaus judumo plano rengėjai artėjantį antradienį kviečia kauniečius į susitikimą. Parengtas darnaus judumo planas padės sumažinti eismo spūstis ir užtikrins lengvesnį bei patogesnį kauniečių judėjimą mieste. Prie šio svarbaus dokumento rengimo gali prisidėti visi norintys.

„Pasitelkėme profesionalią ekspertų komandą, kurią sudaro susisiekimo specialistai, transporto inžinieriai, urbanistai ir kiti konsultantai, kad šie parengtų Kauno darnaus judumo planą. Nors skamba ganėtinai sudėtingai, tačiau tai strateginis dokumentas, kurio tikslas, paprastai tariant, skaičiavimais pagrįsti miesto planavimą ir mums padėti priimti su kauniečių judėjimu susijusius sprendimus“, – pabrėžė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Koks kauniečių indėlis?

 „Planuodamas automobiliams – sulauki daugiau automobilių, daugiau spūsčių, didesnį eismo intensyvumą. Planuodamas žmonėms sulauki daugiau žmonių, geresnį pasiekiamumą, kokybiškesnę aplinką“, – sakė prie šio plano kūrimo plušančios įmonės „Pupa – strateginė urbanistika“ atstovė Justina Muliuolytė.

Pasak jos, susitikimai su kauniečiais yra itin svarbi plano kūrimo dalis. Konsultacijos su visuomene vyks paraleliai darnaus judumo plano rengimui.

„Miestiečiai bus raginami kalbėti apie savo potyrius, nuomonę, įspūdžius, aktualias problemas, susijusias su skirtingomis temomis. Pavyzdžiui apie viešąjį transportą, dviračių takų plėtrą ir panašiai. Ši informacija papildys tyrimus, matavimus, skaičiavimus“, – teigė J. Muliuolytė.

Susitikimuose bus pateikiami skirtingi variantai, kaip skatinti darnų judėjimą Kaune. Dalyviai išsakys nuomonę, kas priimtina, kas ne. Variantai bus vertinami ekonomiškai, t.y. skaičiuojant srautų pralaidumus, pervežimų skaičius. Visuomenės balsą specialistai naudos kaip papildomą svertą šalia matematinių skaičiavimų.

Kviečia prisijungti

Artėjantį antradienį, lapkričio 21 dieną, Kaune vyks viešas susitikimas „Bevariklis transportas, eismo sauga ir transporto visuotinimas“. Į susitikimą kviečiami visi kauniečiai, kurie neabejingi ekologijai, alternatyviam judėjimui, taip pat turintys klausimų ir idėjų apie pėsčiųjų zonas, šaligatvius, viešąjį transportą ir t.t.

„Seminare laukiame visų: dviratininkų, neįgaliųjų, pėsčiųjų, gamtosaugininkų, aktyvių miestiečių. Susitikimo tikslas – aptarti Kauno pėsčiųjų, dviratininkų ir žmonių turinčių specialiųjų poreikių judėjimo problemas, įvardinti, kurios iš jų yra prioritetinės ir spręstinos pirmiausiai, sudėlioti bevariklio transporto plėtros viziją ir galimas integracijos ir skatinimo priemones“, – sakė darnaus judumo planą rengiančios įmonės „Pupa – strateginė urbanistika“ atstovė J. Muliuolytė.

Renginys atviras visuomenei, todėl prisijungti ir dalyvauti diskusijoje kviečiami visi. Susitikimas vyks lapkričio 21 dieną, 17.00 val. VDU mokslo ir studijų centre V. Putvinskio gatvėje 23, 414 auditorijoje (4a.).

Iš viso per šiuos ir ateinančius metus planuojama surengti dar 6 viešus susitikimus. Artimiausi – lapkričio 21 dieną (tema – dviračiai, neįgalieji, pėstieji) ir lapkričio 29 d. (tema – viešasis transportas).  Anot specialistų, darnaus judumo plano dėka mieste siekiama sukurti patogesnį gyvenimą, ir visų pirma galvojama apie žmones, o ne apie mašinas.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content