Kaune pradedamas šildymo sezonas

Kaune nuo šio trečiadienio oficialiai pradedamas šildymo sezonas. Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas.  Pirmiausia šiluma pasieks miesto mokyklas, vaikų darželius bei sveikatos priežiūros įstaigas.

„Sprendimas priimtas atsižvelgiant į gerokai atvėsusius orus ir nukritusią vidutinę paros temperatūrą. Šildytis ar ne – kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Ar jau įjungti šildymą, daugiabučių namų gyventojai turi nuspręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Iki šildymo sezono pradžios visi pastatų šilumos įrenginiai turi būti tinkamai parengti. Už šilumos punktų parengimą bei už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą pastatų viduje atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo taip pat spalio 4 dieną.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content