Nauja iniciatyva Kaune – „Tu nesi vienas“

Keblios situacijos, stresas ir kiti kasdienę rutiną temdantys rūpesčiai – ne priežastis pulti į neviltį. Kiekvienu atveju galima ir reikia rasti savyje jėgų bei optimizmo kovoti už gyvenimą. Kaip šiuos žodžius paversti realybe, rugsėjo 9-ąją Kaune mėgins atsakyti susitikimų ciklo „Tu nesi vienas“ lektoriai.

Kauno visuomenės sveikatos biuro rengiami seminarai visus kauniečius ir miesto svečius šeštadienį nuo vidurdienio kvies susitikti amfiteatre prie Kauno pilies, Jėzuitų gimnazijoje ir Vytauto bažnyčioje. Sakralios miesto erdvės ir įkvepiantys pranešėjų pasakojimai, anot organizatorių, skirti kiekvienam iš mūsų.

„Pasaulinę savižudybių prevencijos dieną šiemet Kaunas pasitinka naujai. Projektas „Tu nesi vienas“ – tai ne vienkartinė seminarų serija. Siekiame, kad ši iniciatyva taptų tęstinė ir vyktų ištisus metus, todėl netrukus startuos interneto svetainė tuo pačiu adresu „Tu nesi vienas“ su naudinga informacija apie pagalbą sau bei kitiems. Reikia pripažinti, jog per vieną dieną savo tikslų nepasieksime – tam reikalingos nuolatinės pastangos ir dėmesys“, – sakė Kauno visuomenės sveikatos biuro vadovė Lina Balaišytė.

Pasak jos, vienas pagrindinių šio renginio tikslų – motyvuoti žmones atrasti sau mėgstamas veiklas, ieškoti išeičių iš susidariusių keblių situacijų , išmokti įveikti stresą ir kaskart atrasti jėgų bei optimizmo kovoti už savo gyvenimą.

Kauno miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Donatas Večerskis sako, kad renginiu „Tu nesi vienas“ siekiama atkreipti visuomenės dėmesį ir pakviesti diskusijai apie situacijas, į kurias papulti gali kiekvienas.

„Šiuolaikiško gyvenimo būdo idealai ir jų atspindžiai žiniasklaidoje mums kuria iliuziją, kad gyvenimas yra ir turi būti tik sėkmingas ir gražus. Bet iš tiesų juk būna įvairių akimirkų, visi neišvengiamai susiduriame su išbandymais. Būtent tuomet matome tą stebinantį dalyką, kad vieni palūžta, o kiti atsikelia ir eina toliau, vieni ieško pagalbos ir ją randa, kiti tiesiog pasmerkia save. Kodėl taip yra, iš kur toks skirtumas, ar mes galime save paruošti tokioms situacijoms ir išsiugdyti tvirtybę? Manome, kad pats geriausias būdas pasigilinti į šiuos klausimus – gyvas žmonių liudijimas. Tad šiuose susitikimuose tokius liudijimus ir išgirsime bei galėsime gyvai padiskutuoti“, – pasakojo D. Večerskis.

Rugsėjo 9 d. renginių tvarkaraštis:

12.00-13.00 Kaip išlikti motyvuotam? Alanas Dzeranovas. Vieta – amfiteatras prie Kauno pilies (esant blogoms oro sąlygoms vyks Kauno jėzuitų gimnazijoje).

13.00-14.00 Patiri sunkumus? Tikėk ne sėkme, o savimi. Valija Šap. Vieta – amfiteatras prie Kauno pilies (esant blogoms oro sąlygoms vyks Kauno jėzuitų gimnazijoje).

15.00-16.00 Kaip negalios ir trūkumai gali tapti tiltais į mūsų sėkmės istorijas. Tomas Viluckas. Vieta – Kauno jėzuitų gimnazija (Rotušės a. 9, Kaunas).

17.00-18.00 Nesame vieni. Kun. Kęstutis Rugevičius. Vieta – švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia (Aleksoto g. 3, Kaunas).

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content