Pratęsiamas terminas teikti idėjas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio įamžinimui

Pratęsiamas trečiasis konkurso „Kauno akcentai“ kvietimas. Vaizduojamojo meno kūrinių idėjas, kurios simbolizuotų Lietuvos valstybingumą, įamžintų ir atspindėtų  valstybės atkūrimo šimtmetį Kauno kontekste, galima teikti iki rugsėjo 8 d.

Konkursui siūlomi kūriniai turi architektūriškai, urbanistiškai ir meniškai įsikomponuoti pasirinktoje aplinkoje, nekelti asociacijų su kitais miestais, turėti meninę vertę, būti išskirtiniai, originalios formos bei turinio. Kūriniai taip pat gali būti interaktyvūs ir šiuolaikiški, tačiau išlaikantys semantinį ir kompozicinį ryšį su pasirinkta teritorija.

„Iš menininkų sulaukėme prašymų pratęsti idėjų pateikimo terminą. Kvietimas yra skirtas labai ypatingai progai – paminėti ir įamžinti modernios Lietuvos gimimą, dėl to jį šį kvietimą menininkai tikrai žiūri atsakingiau, idėjoms subrandinti ir gerai apgalvoti reikia daugiau lauko”,  – teigė idėjų konkurso „Kauno akcentai“ komisijos pirmininkas, Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Idėjas galima siūlyti visoms Kauno viešosioms erdvėms. Dizaino objektai gali būti pritaikyti bet kuriai miesto vietai, tačiau didžiausią dėmesį kviečiama atkreipti  į miesto centrą: Naujamiestį (S. Putvinskio g., Trakų g., Vytauto pr., Kęstučio g., Birštono g., Šv. Gertrūdos g., E. Ožeškienės g.) ir Senamiestį (Karaliaus Mindaugo pr., Santakos parke, Šv. Gertrūdos g., Birštono g.).

Šiame konkurso etape idėjų autorių nevaržo jokie apribojimai, o dalyvauti ir paraiškas pateikti gali visi. Konkurse nugalėjusias idėjas jų autoriai galės įgyvendinti patys arba patikėti jų realizavimą kitiems profesionaliems. Projektui įgyvendinti iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto galės būti skiriama iki 100 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Visa informacija apie konkursą „Kauno akcentai“ skelbiama internetinėje svetainėje 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content