Benamių pamėgtą aludę Kauno traukinių stotyje pavertė jaukia veganiška užkandine

Kaunas kuo toliau, tuo labiau  stebina savo pokyčiais, tačiau prie šio teigiamo virsmo prisideda ne tik miesto savivaldybė, bet ir patys kauniečiai.

Sakoma, jog teatras prasideda nuo rūbinės, o miestas – nuo traukinių stoties. Todėl  pirmąjį įspūdį miesto svečiams Kaunas turėtų palikti teigiamą. Pirmas dalykas, kurį pamatai čia išlipęs iš traukinio, yra jauki veganiško maisto užkandinė „Ridikas“, įsikūrusi vos prieš šešis mėnesius, bet jau spėjusi įgyti gerą vardą ir nemažą būrį nuolatinių lankytojų.

Po šiuo įdomiu pavadinimu slypi visa knygos verta istorija. Indrė Kočiūnaitė (27 m.) iš pradžių išvyko padirbėti į Jungtinę Karalystę, kur susipažino su savo būsima verslo partnere Manel (47 m.), kilusia iš Palestinos. 15 metų restoranų verslo patirtį Jungtinėje Karalystėje turinti Manel buvo tas žmogus, kuris paskatino Indrę siekti savo svajonių bei pasisiūlė padėti pradėti verslą Lietuvoje.

„Metus praleidau Italijoje, Anglijoje gyvenau apie penkerius metus, bet visada žinojau, kad grįšiu į Lietuvą ir įsikursiu čia. Žinojau, kaip nelengva čia išgyventi, kurti smulkųjį  verslą, buvau girdėjusi apie mokesčių naštą, tad ilgai delsiau ir nesiryžau pradėti. Kurį laiką dirbau indiško maisto restorane „Moksha“, vėliau  gyvenau iš santaupų ir kūriau verslo planus. Visų pirma gimė idėja nusipirkti maisto autobusiuką (food truck – vert.). Taigi idėja gimė iš vizijos apie tokį vintažinį (truputį senovišką – patikslina Indrė) vegabusą, riedantį iš taško A į tašką B ir prekiaujantį veganišku maistu. Tai atrodė taip jauku ir romantiška. Tačiau viskas buvo per daug neaišku, nes buvau viena  ir nesijaučiau pasirengusi tokiam drąsiam žingsniui. Tuo metu daug kalbėjomės su Manel, vis aplankydavau ją ir ji pajuto, kokios  man reikia paramos – ne tik padrąsinimo, bet ir partnerystės, bent jau pradžiai. Taigi atsirado žmogus, su kuriuo galiu pasitarti, pasikonsultuoti įvairiais klausimais“, – apie savo verslo pradžią pasakojo Indrė.

Ir iš tiesų, turbūt būtų sunku surasti merginą, kuri viena imtųsi atidaryti veganišką užkandinę geležinkelio perone, patalpose, kur prieš tai veikė visą parą dirbusi asocialių žmonių pamėgta aludė. Čia į pagalbą Indrei atėjo tėtis. Jis vos per mėnesį apleistą „načnyką“ transformavo į jaukią erdvę, kurį buvo sukurta iš antram gyvenimui prikeltų medžiagų – „Ridikas“ vadovaujasi sąmoningo ir atsakingo vartojimo filosofija.

„Tik įėjus į šitas patalpas jautėsi baisus dvokas, viskas buvo apleistai, bet žinojome, kad galime tai pakeisti. Tačiau vėliau, pradėjus tvarkyti lubas, grindis bei sienas, paaiškėjo tikroji patalpų būklė. Teko labai susiimti ir nepasiduoti, nes buvo dienų, kai tiesiog norėjosi nuleisti rankas ir viską mesti, bet nepasidavėme“, – išgyvenimais dalijosi Indrė.

„Ridikas“ savo interjerą sukūrė iš panaudotų medžiagų: kvėpuojantis, natūraliais aliejais impregnuotas atnaujintas medis, senos kėdės, pasipuošusios naujais gobelenais (visas kėdes naujai „aprengė“ Indrės senelis), rankomis siūti krepšeliai (siuvo Indrės močiutė), iš kokosų padaryti lempų gaubtai, kartu su sese pačių išmargintos lentynos ir dekoruotos durys į virtuvėlę bei kiti rankomis padaryti dalykai.

Atsakingas požiūris į darbą, klientus bei maistą ir lėmė kauniečių simpatijas, kurie į „Ridiką“ atvažiuoja ne tik iš įvairiausių Kauno kampelių, bet ir iš kitų miestų. Šią vietą pamėgo net ir tie, kurie nėra ragavę veganiško maisto. Tai patvirtina ir faktas, jog „Ridiko“ feisbuko puslapyje nerasite nė vieno neigiamo atsiliepimo.

„Viską darome iš širdies. Mums labai svarbi maisto kokybė, atmosfera bei aplinka. Manau, tai yra trys svarbiausi dalykai. Bendravimas su klientu – tai tikrai ne vien užsakymo priėmimas ir jo įvykdymas, tai kur kas daugiau, man labai svarbu, kad kiekvienas atėjęs į „Ridiką“ ne tik skaniai ir sveikai pavalgytų, bet ir jaukiai pabūtų, maloniai jaustųsi“, – dalijosi Indrė.

Tekstas buvo publikuotas „Happy365“ žurnale „Pliažo knyga“.

„Ridiko“ fotogalerija:





Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content