Prezidentės metiniame pranešime – išskirtinis komplimentas Kaunui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, savo metiniame pranešime apžvelgusi šalies vidaus ir užsienio politiką, greta išsakytos gausios kritikos pateikė ir pozityvių pastebėjimų. Vienintelis jos kalboje iš šalies miestų paminėtas Kaunas įvardintas kaip pavyzdys visai Lietuvai įgyvendinant permainas vaikų globos srityje.

„(…) Matome ir daug gerų pokyčių. Vien Kaune jau darbuojasi dešimtys profesionalių globėjų. Tai Kauno vaikai ir juos augins kauniečiai. Taip nusprendė miestas, paskelbęs 2017-uosius Vaikų gerovės metais. Tai galėtų būti šimtmečio šūkis ir Varėnoje, ir Kėdainiuose, ir Skuode – visoje Lietuvoje“, – kalbėdama apie būtinybę toliau spręsti smurto prieš vaikus problemas ir ginti jų teises, pavyzdį pateikė šalies vadovė.

Šiuo metu Kaune esančių devynių budinčiųjų globėjų žinioje gyvena 10 vaikų, tačiau miestas stengiasi šias pajėgas didinti ir už tai siūlo atlyginimą. Nuo balandžio startavusi kampanija „Kaunas siūlo geriausią darbą“ jau sudomino daugiau kaip pusšimtį kauniečių. Be to, šiemet Kaunas uždarė miesto žinioje buvusius vaikų globos namus „Atžalynas“. Ten gyvenę auklėtiniai nuo šiol šeimininkauja jaukiuose butuose ir gyvena lyg tikrose šeimose.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pakartojo savo anksčiau sakytus žodžius, jog visi vaikai, kad ir kur jie gyventų, yra Kauno vaikai ir jais pasirūpinti turime kiekvienas iš mūsų. Pasak jo, kauniečiai nestokoja gerumo, todėl miestas privalo sudaryti palankias sąlygas jam pasireikšti.

„Šie prezidentės pasakyti žodžiai yra didžiulis komplimentas visai komandai ir visiems žmonėms, kasdien nuoširdžiai ir sunkiai dirbantiems su vaikais. Globėjų gretos pastaruoju metu Kaune didėja. Svarbu nesustoti, nes visa tai tėra tik pradžia. Kaune turi nelikti globos įstaigų. Tai yra labai svarbu, nes šie vaikai yra mūsų visų vaikai“, – pabrėžė Kauno meras.

Šeimos ir pavieniai žmonės aktyviai kreipiasi domėdamiesi galimybėmis tapti globėjais. Paskutiniais duomenimis, dvi dešimtys kauniečių jau pasiruošė tapti skirtingo pobūdžio globėjais, o dar tiek pat jų šiuo metu dalyvauja mokymuose. Dar penki kauniečiai prie mokymų dalyvių prisijungs artimiausiu metu.

Laikinieji globėjai pagal veiklos pobūdį skirstomi į kelias skirtingas kategorijas: budinčius, socialinius ir atokvėpio. Daugiau informacijos apie galimybes imtis geriausio darbo galima rasti internete: http://darbas.kaunas.lt

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content