Penktasis „Citadele Kauno maratonas“ bėgti kvies jau šį savaitgalį

Tradicinis, penktą kartą vyksiantis Kauno maratonas jau šį savaitgalį Kauną pavers tikra bėgimo sostine. Organizatoriai bėgimo ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjus kviečia ne tik sekmadienį įveikti savo norimą distanciją, bet ir penktadienį bei šeštadienį praleisti kartu su kitais bėgikais, išklausyti įvairių profesionalių sportininkų ir įdomių žmonių istorijų bei apsilankyti sporto mugėje.

Dėmesys vaikams ir bėgikams

„Likus mažiau nei savaitei jau užsiregistravo netoli 3,5 tūkst. dalyvių. Kol kas aktyviausiai buvo registruojamasi į ilgąsias, maratono ir pusmaratonio distancijas. Visgi paskutinę savaitę labai suaktyvėjo trumpųjų distancijų bėgikai. Įveikti 5 kilometrus nereikia didelio pasiruošimo, o malonumas ir džiaugsmas patiriamas įveikus šią distanciją yra nepakartojamas, tad į šią distanciją dažniausiai apsisprendžiama dalyvauti paskutinėmis dienomis. Aktyvėja ir šeimų bėgimo, 1,5 km dalyviai“, – pasakojo renginio organizatorius Regimantas Tarasevičius.

Penktajame renginyje išlaikomos tradicinės distancijos ir trasos. Dalyviai galės bėgti „Agathum“ 1,5 km, „Impuls“ 5 km, „SDG“ 10 km, „Avitela“ 21 km 98 m bei „Citadele“ 42 km 195 m. Visų dalyvių finiše laukia medaliai bei rėmėjų dovanos.

Kaip pastebi organizatoriai, šį kartą mažiau problemų turės ir tėvai į renginį atvykstantys su mažais vaikais.

„Šiemet bus įrengta vaikų zoną, su įvairiomis linksmybėmis, žaidimais. Čia juos prižiūrės patyrę vaikų treneriai. Tad tėvai galės vaikus palikti saugiai, kol patys įveiks savo pasirinktą distanciją“, – pasakojo Regimantas pridurdamas, kad sekmadienį dalyvių taip pat laukia ir grupės „Baltasis kiras“ koncertas.

Laukia įnirtinga kova maratono trasoje

Organizatoriai pastebi, kad šiemet kaip niekad daug dalyvių planuoja įveikti maratono distanciją. Šiuo metu tokių jau yra apie 350. Tarp jų nemažą dalį sudaro ir bėgikai iš užsienio. Daug jų atvyksta iš kaimyninių valstybių. Dalyvių yra ir iš Pietų Korėjos, Vokietijos, Ispanijos, Italijos. Tad kova šioje distancijoje nusimato tikrai įdomi.

„Prieš metus turėjome maratono distancijos nugalėtojus iš Kenijos. Garsas apie mūsų renginį vis labiau sklinda užsienyje, dėmesio sulaukia išskirtinė, lygi ir sertifikuota trasa, puikiai tinkama gerinti savo rezultatus. Tad nenustebsime, jei ir šiemet bus pagerintas trasos rekordas. Vis sulaukiame užsienio bėgikų, norinčių vykdyti įvairius normatyvus į Pasaulio čempionatą ar kitas varžybas, užklausų“, – pasakojo R. Tarasevičius pridurdamas, kad trasos nugalėtojų laukia ir garbė į viršų kelti išskirtines, Skulptoriaus Algio Kasparavičiaus kurtas taures.

„Citadele Kauno maratono“ metu taip pat paaiškės ir Lietuvos maratono čempionas. Prieš metus šį titulą iškovojo „Kauno maratono klubo“ bėgikas Aurimas Skinulis. Šias taures išvysti bus galima ir prieš renginį organizuojamame „Citadele Kauno maratonas EXPO, pristatoma Agathum“.

Nuo fotografo iki olimpiečių

„Prieš metus pabandėme surengi EXPO, kurios metu, keletą dienų prieš pagrindinį renginį visus kvietėme į „Žalgirio areną“, kurioje dalyviai ne tik galėjo atsiimti savo numerius, pasižvalgyti sporto mugėje, bet ir išklausyti įdomių paskaitų. Matome, kad tai dalyviams tikrai įdomu, tad šiemet visus kviečiame į dar didesnė mugę su dar įdomesniais pašnekovais“, – sakė organizatorius.

Pasak organizatorių į penktadienį bei šeštadienį vykstantį renginį šiemet atvyks olimpietė Rasa Drazdauskaitė, Remigijus Kančys, Austra Skujytė. Verslininkas Marius Jovaiša papasakos apie sportą jo gyvenime. Fotografas Vytautas Dranginis pasidalins patirtimi, kiek ištvermės reikia norint gaudyti Dakaro ar kitų sporto renginių akimirkas.

Ultrabėgikai Vaidas Žlabys, Viktorija Tomaševičienė bei Aleksandras Sorokinas papasakos, kodėl maratonas sunkiau nei ultramaratonas. Į renginį atvyks ir ką tik Everesto maratoną įveikęs Tadas Jerešovas. Vilmantas Aušra pasidalins paslaptimis, kaip treniruotis ir išvengti traumų. EXPO renginiai nemokami ir į juos kviečiami visi kauniečiai, ne tik dalyviai.

Daugiau informacijos – http://www.kaunasmarathon.lt/

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content