„Kauno startuolių“ finalas: jaunas verslas Kaune varžysis dėl solidžios miesto investicijos

12 idėjų ir jų autorių šį trečiadienį susirungs lemiamame konkurso „Kauno startuoliai“ etape. Čia paaiškės, kam atiteks miesto skirta finansinė parama, iš viso sieksianti iki 100 tūkst. eurų. Pretendentų ratas platus ir konkurencingas: nuo novatoriškų įrenginių medicinos ir maisto pramonei iki išmaniųjų sprendimų, skirtų kultūros, švietimo ir turizmo sritims.

Iš pusšimčio pateiktų paraiškų komisija atrinko 12 inovatyviausių ir kol kas analogų Lietuvoje neturinčių verslo idėjų. Komisijos narių nuomone, jos turi didžiausią potencialą išaugti į klestinčius verslus, kurie turėtų pasisekimą ne vien Lietuvos rinkoje.

„Kaunas jauną verslą laiko svarbiu miesto prioritetu. Pasaulyje esama daug įkvepiančių pavyzdžių, kaip nedideli bet ambicingi startuoliai savo idėjas išaugina iki klestinčių pasaulinių kompanijų. Kodėl gi tai negalėtų nutikti ir Kaune? Pradžia jau padaryta: programa „Kauno startuoliai“ sėkmingai vyks antrus metus“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Šiemet „Kauno startuolių“ dalyviams buvo pateikta naujovė. Siekiant kilstelėti renginį į aukštesnį lygį, visi finalininkai buvo pakviesti į paskaitą apie efektyvų verslo idėjų pristatymą. Tokią konsultaciją jiems surengė vienas iš komisijos narių, bendrovės „Startup.lt“ generalinis direktorius Arvydas Bložė.

Lektorius sudėliojo pagrindinius akcentus, kam vertėtų skirti didžiausią dėmesį rengiant idėjų pristatymus, mat jiems bus skirta vos po 3 minutes. Anot A. Bložės, svarbiausia apie savo sumanymus kalbėti paprastai, aiškiai ir užtikrintai, prieš tai gerai išanalizavus dabartinę rinką, jos trūkumus ir problemas, kurias padėtų spręsti šie startuoliai.

Viešas idėjų pristatymas vyks šį trečiadienį, nuo 16 val. „Vero Coffee House“ kavinėje, esančioje Maironio gatvėje. Renginyje jaunieji verslininkai rengs trumpas prezentacijas ir atsakinės į komisijos narių klausimus. Vertinimo komisiją sudarys verslininkai, finansinių institucijų bei investicinių kompanijų vadovai ir Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Pagrindiniai vertinimo kriterijai: išskirtinumas, galimybės idėją realiai paversti efektyviu verslu, konkurencingumas ir nauda Kauno miestui. Su laureatais bus pasirašytos subsidijavimo sutartys.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content