„Judėk sveikai“ ambasadorės Lina ir Ramunė: „Čia ne tik sportuoji, bet ir sutinki bendraminčius“

Lygiai prieš savaitę nemokamų treniruočių projektas „Judėk sveikai“ atidarė vasaros sezoną, kurio metu visos treniruotės vyks gryname ore, o užsiėmimų tvarkaraštis pasipildė senjorų, jogos, bokso bei kūno stiprinimo treniruotėmis. Šia proga projekto organizatoriai pakvietė jau seniau treniruotėse dalyvaujančius kauniečius tapti „Judėk sveikai“ ambasadoriais ir pasidalinti savo istorijomis.

Šiandien kviečiame susipažinti su pirmosiomis ambasadorėmis Lina Nakriene (34 m.) ir Ramune Buloviene (37 m.), kurios susidraugavo, nes pirmiausia kartu pradėjo sportuoti judviejų vaikai. Lina yra kilusi iš Telšių, Kaune įsikūrė tuomet, kai pradėjo čia studijuoti. Tad dabar jau yra beveik 16 metų kaip ji su vyru ir dukryte Gabija save laiko tikrais kauniečiais, kurie domisi viskuo, kas vyksta Kaune, bei tuo, kaip aktyviai galima praleisti laisvalaikį šiame mieste. Vienas tokių projektų, užkabinusių Liną, būtent ir buvo „Judėk sveikai“.

„Projekte atsidūriau netyčia. Buvau girdėjusi, kad kažkas vakarais kauniečiams vyksta Kauno sporto halėje, kol galiausiai iš darbo kolegų gavau pasiūlymą kartu nueiti į bokso treniruotes. Pirmiausia pagalvojau – kas gali jas lankyti? Juk ten reikia muštis! Bet sudalyvavus pirmą kartą pamačiau, jog tai tikrai yra labai smagi veikla. Mažai kas žino, jog iki to momento, kol iš tiesų reikia paleisti į darbą kumščius, turi praeiti nemažą treniruočių kelią – tai ir bendras fizinis apšilimas, įvairūs paruošiamieji judesiai ir pan. Boksas man tikrai labai patiko!“, – mintimis apie pirmąjį susidūrimą su „Judėk sveikai“ projektu dalinosi Lina.

Kitos ambasadorės Ramunės istorija labai panaši. Moteris yra kilusi iš Panevėžio, Kaune studijavo, čia sukūrė šeimą ir šiuo metu su vyru augina du vaikus: 15 m. dukrą ir 7 m. sūnų. Ramunė dirba sėdimą darbą ir puikiai supranta sporto būtinybę, todėl iš bendradarbių sužinojusi apie projektą „Judėk sveikai“, nieko nelaukusi nusprendė jame sudalyvauti.

„Anksčiau lankydavau sporto klubą, bet dabar jau daugiau kaip metus esu užkietėjusi „Judėk sveikai“ fanė. Man patinka šios treniruotės, nes čia dirba tikrai profesionalūs treneriai, jaučiasi puiki pozityvių žmonių atmosfera, prasiplėtė ir mano draugų ratas. Juk būtent čia ir susipažinome su Lina! Į treniruotes visada pasiimdavau savo mažąjį Igną, o ten jis netruko susirasti draugų. Pamačiau, kad jie labai greitai susidraugavo su Linos mergaite Gabija, vaikai pradėjo vieni kitiems kaskart į treniruotes atnešti vaišių, kartu žaisti, kol mes sportuojame, tad natūraliai gavosi, jog draugėmis patapo ir pačios mamytės“, – linksmą pirmąją pažintį projekte prisimena Ramunė.

Tiek Lina, tiek ir Ramunė labiausiai džiaugiasi galėdamos į „Judėk sveikai“ projekto treniruotes atsivesti vaikus: „Tai puiki galimybė sportuoti vaikams ir ugdyti jų meilę sportui. Pasitaiko atvejų, kai iš pradžių vaikai sako, kad nenori eiti į treniruotę, bet vėliau taip įsijaučia į bendrus žaidimus ir visą judesį, kad net pamiršta, jog visai neseniai dar spyriojosi dėl šio sprendimo“.

Dabar abi kaunietės lanko beveik visas projekto treniruotes: funkcinė pirmadieniais, bėgimas trečiadieniais ir pilvo preso bei nugaros stiprinimo treniruotė sekmadieniais. Pasak jų, nebeliko vietos pasiteisinimams, kodėl neiti – atkrenta ir kompanijos klausimas, nes čia labai greitai susirandi draugų, ir finansinis klausimas, nes visos treniruotės nemokamos.

Paklausus, kaip pasikeitė įprasta rutina po to, kai pradėjo dalyvauti šiose treniruotėse, Lina nedvejodama atsakė: „Supratau, kad galiu padaryti visko daug daugiau nei galvojau prieš tai. Pavyzdžiui, niekada netikėjau, kad galėčiau nubėgti 15 km vienu ypu, sakiau, kad tai tikrai ne man, o pasirodo, jog galiu ir galiu dar daugiau. Todėl dabar artimiausias mano tikslas – nubėgti 21 km pusmaratonį!“.

Ramunė taip pat papildo savo draugę: „Anksčiau galvojau, kad sportas tikrai nepopuliarus tarp kauniečių, bet kai pats pradedi lankyti sporto renginius, pamatai, kiek čia susirenka žmonių, supranti, kad kaip tik tu iki šiol buvai toje mažumoje, kurie nesportuoja, nes didžioji dauguma kauniečių yra aktyvūs ir lanko įvairias treniruotes. Pavyzdžiui, sekmadieniais, jei ateini pabėgioti į Santakos parką, matai, jog visos žaidimų aikštelės, visi treniruokliai yra nusėsti žmonių, visur vyksta veiksmas, žmonės važinėja dviračiais, riedučiais, riedlentėmis ir tai labai džiugina! Manau, „Judėk sveikai“ projektas yra vienas iš tų puikių būdų, kuris padeda išjudinti net ir didžiausią tinginį“.

„Judėk sveikai“ projektas – tai dar 2013 metais visuomenininkų inicijuota, o vėliau Kauno miesto savivaldybės perimta idėja, kuri pritraukė nemokamai sportuoti ir mankštintis tūkstančius kauniečių. Treniruotės vyksta visais metų sezonais, įvairiomis savaitės dienomis, skirtingose Kauno miesto viešosiose erdvėse. Daugiau informacijos apie „Judėk sveikai“ treniruotes galima rasti adresu http://judeksveikai.kaunas.lt/“, – teigė vienas projekto iniciatorių Andrius Palionis.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content