Europos dviračių iššūkį jau priėmė daugiau nei 450 kauniečių

Gegužės 1-ąją dieną startavusios tarptautinės dviratininkų varžytuvės „Europos dviračių iššūkis 2017“  Kaune sulaukė didžiulio susidomėjimo. Užsiregistravusių dalyvių skaičius perkopė 450, o pagal numintų kilometrų skaičių tarp 52 Europos miestų Kaunas užima 13 vietą.

Šįmet iškeltas ambicingas tikslas – patekti į daugiausiai numynusių Senojo žemyno miestų penketuką. Per pirmąsias keturias iššūkio dienas kauniečiai numynė beveik 6 tūkstančius kilometrų. Tikimąsi, jog šią savaitę užsiregistravusių kauniečių skaičius pasieks 600.

„Gegužės 1-ąją startavus projektui dėl didelio susidomėjimo sutriko programėlės „Naviki“ veikla. Tai rodo, kad šiemet konkurencija kaip niekad arši. Tikimės, jog programėlė netrukus veiks be nesklandumų“, – teigė konkurso koordinatorė Kristina Dėdelienė.

Visą gegužės mėnesį Kaunas dalyvauja tarptautiniame projekte „Europos dviračių iššūkis 2017“ ir varžosi su kitais 52 Europos miestais. Aktyviausiems iššūkio dalyviams organizatoriai yra paruošę prizus.

„Šios smagios varžytuvės suvienijo Kauno dviratininkų bendruomenę. Atsikratę duobių miesto įvaizdžio, žvilgsnį kreipiame ne tik į važiuojamą gatvės dalį. Siekiame, jog saugumo ir komforto zonos apimtų ir šaligatvius, kuriuos pritaikome pėstiesiems ir dviratininkams“, – pabrėžė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Pasak P. Mačiulio, dviračių tinklo infrastruktūra nuolat plečiama ir tobulinama. Dar šią vasarą Jonavos gatvę ir Kleboniškio mišką sujungs šiuo metu įrenginėjama nauja dviračių tako atkarpa. Vasarą ketinama startuoti Savanorių prospekte, kur kairioji pusė (kylant Savanorių pr. įkalne) bus pritaikyta dviratininkams.  Tuo tarpu praėjusią savaitę prasidėjo Veiverių dviračio tako įrengimo darbai. Juos planuojama užbaigti iki šių metų spalio mėnesio.

Kaip užsiregistruoti?

Europos dviračių iššūkio taisyklės labai paprastos. Kauniečiai, norintys dalyvauti iššūkyje, turi prisijungti prie Kauno komandos  internetinėje svetainėje www.cyclingchallenge.eu/lt, į savo išmanųjį telefoną parsisiųsti nemokamą programėlę „Naviki“ ir nuo gegužės 1-osios kiekvieną kartą sėdant ant dviračio nepamiršti jos įsijungti. Daugiausiai numynusieji Kauno mieste gaus specialius iššūkio prizus.

Penki paprasti žingsniai kaip užsiregistruoti ir tapti Kauno miesto komandos dalimi:

  1. Atsisiųskite „Naviki“ programėlę į savo išmanųjį telefoną (tiems, kas neturi išmaniojo telefono, nuvažiuotus kilometrus galima pridėti rankiniu būdu internetiniame naviki.org puslapyje)
  2. Užsiregistruokite „Naviki“ programėlėje
  3. Paspauskite „Nuostatos“ (Settings) ir pasirinkite skiltį „Varžybos“ (Contest), tuomet paspauskite ant „ECC2017” nuorodos
  4. Aktyvuokite mygtuką „Aš dalyvis“ (I am participating) ir pasirinkite Kauno miestą
  5. Jei norėsite dalyvauti su pokomandžiu paspauskite ant užrašo „Mano komanda“ (My team)

Dviračių entuziastai norintys sukurti savo komandos pokomandį – darbovietės, draugų grupės, mokyklos, ar universiteto – kviečiami susisiekti su Kauno komandos koordinatore el. paštu [email protected]

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content