Atsinaujinęs Pažaislio muzikos festivalis šiais metais pažers daug staigmenų

Šiais metais Pažaislio muzikos festivalio organizatoriai programos pristatymui pasirinko naują, bet kauniečių jau pamėgtą erdvę – Kauno autobusų stotį. „Nors mes esame klasikinės muzikos festivalis, tačiau nebijome eksperimentuoti: ieškoti netradicinių erdvių ir muzikinių sąskambių, nustebinti festivalio lankytojus išskirtiniais pasiūlymais“ – pasakojo Pažaislio muzikos festivalio direktorė Giedrė Mikaitienė.

Dvidešimt antrasis Pažaislio muzikos festivalis žada daug staigmenų, tačiau ištikimiausi renginio gerbėjai gali būti ramūs – pagrindiniai festivalio programos akcentai tikrai išliks. Festivalis klausytojus džiugins nuo birželio pradžios iki rugpjūčio pabaigos. Visą vasarą šurmuliuosiančioje muzikos fiestoje skambės net 43 programos, atliekamos tradicinių festivalio erdvių statusą įgijusiose koncertų salėse, iškiliuose Lietuvos bažnyčių skliautuose, nuostabiausių, naujam gyvenimui prikeltų dvarų menėse bei klausytojų pamėgtose netradicinėse erdvėse, kurios festivalio organizatorių iniciatyva savo pradinę paskirtį laipsniškai pakeitė į meno bei muzikos mylėtojų traukos centrus.

Šį kartą festivalį įspūdinga, operos žanrui pašvęsta programa pradės Modesto Pitrėno diriguojamas Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir du puikūs solistai: Sandra Janušaitė bei Almas Švilpa. Baigiamajame koncerte Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras ir publikos mylimi solistai Edgaras Montvidas bei Kostas Smoriginas, diriguojant Gintarui Rinkevičiui, atliks iškilų Giacomo Puccini kūrinį „Messa di Gloria“. Centrine festivalio ašimi taps dramos spektaklio inscenizacija vakaro prietemos gaubiamose Kauno pilies prieigose. Šiemet festivalis, bendradarbiaudamas su Lietuvos nacionaliniu dramos teatru, naujam gyvenimui prikels legendinę Juozo Grušo dramą „Barbora Radvilaitė“.

„Labai džiaugiuosi, kad kūrybinė bičiulystė tarp Lietuvos nacionalinės filharmonijos ir Kauno valstybinės filharmonijos karūnuojama Pažaislio muzikos festivalyje – Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras po kurio laiko grįžta į festivalio pradedamąjį koncertą“ – kalbėjo Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausias dirigentas Modestas Pitrėnas.

„Prieš dvidešimt dvejus metus kurdami šį festivalį siekėme, kad tai butų demokrašikas muzikos festivalis ir manau, kad mums pavyko! Patogiai ant Pažaislio vienuolyno pievelės įsitaiso tiek garbingo amžiaus senjorai, tiek jaunos šeimos su vietoje nenustygstančiais mažyliais. Stengiamės, kad festivalis būtų prieinamas kuo platesnei publikai, nepriklausomai nuo žmonių finansinių galimybių, todėl kasmet rengiame nemokamus koncertus – šiemet jų bus 17” – apie renginio misiją pasakojo festivalio sumanytojas ir koordinatorius Justinas Krėpšta.

Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys sveikino organizatorių idėją festivalį pristatyti autobusų stotyje – „Yra tekę girdėti priekaištų, kodėl Pažaislio muzikos festivalio renginiai vyksta ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Bet aš manau, kad tai yra puiku, jog didžiausi mūsų miesto kultūros renginiai yra pajėgūs tą daryti. Kaunas „eksportuoja“ tai ką turi gražiausio ir geriausio. Tai yra puiki reklama mūsų miestui ir gera paskata kitų rajonų gyventojams apsilankyti Kaune.“

Naujos festivalio erdvės

Šią vasarą festivalis klausytojus pradžiugins šešiomis naujomis erdvėmis. Vienas pirmųjų festivalio koncertų pakvies į nuostabia aura spinduliuojantį Akmenėlių dvarą, esantį Pakruojo rajone. Temperamentingais tango ritmais festivalio publika galės mėgautis išties netradicinėje erdvėje – dvaro klojime. Tą patį savaitgalį festivalio organizatoriai pasiūlys aplankyti dar vieną naują vietą – praėjusią vasarą atstatytą, unikalaus dizaino Dubingių Šv. Jurgio bažnyčią, kurioje didelio populiarumo sulaukusią programą „Taip, Donelaiti!” pristatys Kauno valstybinis choras, dirigentas Petras Bingelis bei aktorius Dainius Svobonas. Liepos mėnesį Kauno valstybinis choras  klausytojus pakvies į Žaslių Šv. Jurgio bažnyčią, šiame Kaišiadorių rajono miestelyje Pažaislio muzikos festivalis lankysis pirmą kartą. Rugpjūtį festivalio rengėjai naujovėmis pradžiugins ir kauniečius pakviesdami apsilankyti sparčiai gražėjančiame VI-ajame Kauno forte. Koncertą po žvaigždėtu vasaros dangumi čia surengs unikalią garsų alchemiją kurianti world muzikos grupė „Merope”. Dvi naujos festivalio erdvės nudžiugins vargonų muzikos gerbėjus. Muzikos instrumentų karaliumi tituluojamų vargonų muzika skambės Šiaulių bei Elektrėnų bažnyčiose.

Festivalis kvies atvykti į Kauną

Įkvėpti šūkio „Kaunas dalinasi kultūra“ festivalio organizatoriai kartu su festivalio patneriu, keleivių pervežimo kompanija „Kautra“, pasiūlys greitai ir patogiai atvykti tiesiai į didžiausius Pažaislio muzikos festivalio renginius iš kitų Lietuvos miestų. Į festivalio pradedamajį koncertą pakviesime atvykti vilniečius, o į spektaklį prie Kauno pilies „Barbora Radvilaitė“ bei festivalio baigiamąjį koncertą žiūrovai galės atvykti iš Vilniaus, Alytaus bei Marijampolės.

​„Smagu, kad festivalio pristatymas vyko autobusų stotyje, kuri jau tampa nauja miesto kultūrinių renginių erdve. Taip pat džiaugiamės galėdami prisidėti prie to, kad šį festivalį galės paprastai ir patogiai aplankyti ne tik kauniečiai, bet taip pat simfoninės muzikos mylėtojai iš Vilniaus, Alytaus bei Marijampolės” – kalbėjo „Kautros” marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Kultūringam laisvalaikiui – muzikinės ekskursijos

Dar viena festivalio naujovė – muzikinės ekskursijos, kurias organizuos festivalio partneris, kelionių agentūra „Mūsų odisėja“. Muzikos mylėtojai galės rinktis iš 11-os skirtingų ekskursijų, kurių metu turės galimybę nuvykti į atokiausius festivalio renginius, kartu su gidu apsilankyti žinomiausiuose apylinkių turizmo objektuose  bei praleisti įdomią ir turiningą dieną bendraminčių kompanijoje.

Ištikimiausiems lankytojams – festivalio abonementas

Dvidešimt antrasis Pažaislio muzikos festivalis savo klausytojus pasitinka atsinaujinęs ir internetinėje erdvėje. Nauja, šiuolaikiška internetinė svetainė bus patogi ir mobilaus interneto vartotojams.

Ištikimiausi festivalio klausytojai, apsilankantys ne viename Pažaislio muzikos festivalio renginyje, tikrai nudžiugs sužinoję apie dar vieną šių metų naujieną – festivalio abonementą. Kiekvienas norintis galės susidaryti savo festivalio abonementą iš penkių labiausiai patinkančių koncertų. Įsigydami abonementą festivalio lankytojai gaus iki 20% nuolaidą visiems pasirinktiems koncertams.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content