Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse – dar 70 vietų savanoriams

Birželio 31 – liepos 2 dienomis Kaune vyksiančių 10-ųjų Pasaulio lietuvių sporto žaidynių rengėjai įpusėjo savanorių komandos formavimo procesą. 130 vietų iš 200 jau užimta.

Pasak savanorius renkančios „Sporto savanorių sąjungos“ pirmininko Mykolo Krasnicko, savanoriai ieškomi į 6 veiklos sritis – varžybų ir renginių organizavimo, transporto, maitinimo, akreditacijos ir darbo su delegacijomis.

„Kol kas tarp savanorių populiariausia yra varžybų ir kitų renginių organizavimo grupė, prie jos norėtų prisijungti apie 70 proc. paraiškas pateikusių žmonių, – sakė savanorių veiklos koordinatorius. – Noriu paskatinti visus iniciatyvius piliečius jungtis prie mūsų komandos, veiklos bus visiems, nepriklausomai nuo amžiaus ar turimo išsilavinimo ir patirties. Naudingi gali būti visi – ir moksleiviai, ir senjorai, ir patyrę savanoriai, ir naujokai.“

„Sporto savanorių sąjunga“ savanorių registraciją vykdys iki birželio 1 d.

Visi norintys tapti X Pasaulio lietuvių sporto žaidynių savanoriais turėtų užpildyti anketą, kurią galima rasti štai čia: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddblCLU-7MI_ez_bch5qMGuPIlyY8IIF93uQzGF96cnhZr1w/viewform

Šių metų žaidynės yra jubiliejinės – dešimtosios. Pirmosios buvo surengtos 1978 metais Toronte, vėliau pasaulio lietuviai rinkosi Čikagoje (1983) ir Adelaidėje (1988), o nuo 1991-ųjų kas ketverius metus susitinka gimtinėje.

Šiemet žaidynių dalyviai išbandys jėgas 20 sporto šakų (badmintono, boulingo, futbolo, golfo, jėgos trikovės, kalnų slidinėjimo (Druskininkuose), keliautojų sporto, krepšinio, ledo ritulio, lengvosios atletikos, orientavimosi sporto, plaukimo, smiginio, sportinės žūklės, stalo teniso, šachmatų, šaudymo, šaudymo iš lanko, teniso ir tinklinio) varžybose.

Dalyvauti žaidynėse užsiregistravo per 3500 dalyvių, jie susirinks net iš 29 valstybių – tai Pasaulio lietuvių sporto žaidynių rekordas. Savo delegacijas į žaidynes šiemet atsiųs Airija, Australija, Baltarusija, Čekija, Danija, Ekvadoras, Estija, Gruzija, Ispanija, Italija, Izraelis, JAV, Jungtinė Karalystė, Kanada, Kipras, Latvija, Lenkija, Nyderlandai, Norvegija, Prancūzija, Rusija, Suomija, Švedija, Šveicarija, Turkija, Ukraina, Urugvajus ir Vokietija. Su išeiviais aikštynuose rungsis ir sporto mėgėjai iš Lietuvos.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content