Svarbiausias valstybės 100-mečio akcentas Kaune – L. Mažylio paskelbimas Garbės piliečiu

Artėjantis Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis Kaune taps išskirtine švente, kurios detalės ima aiškėti jau dabar. Kauno miesto taryba vieningai sutarė profesorių Liudą Mažylį paskelbti Kauno miesto garbės piliečiu, o šį titulą jam suteikti simbolinę dieną – 2018 metų Vasario 16-ąją. Šįmet Kauno Garbės piliečiais nuspręsta paskelbti nusipelniusius sportinių šokių trenerius Jūratę Eleną ir Česlovą Norvaišas.

Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų komisijos primininkas Benjaminas Želvys įsitikinęs, kad Lietuvos valstybingumo šimtmetis taps itin simboline data tokiai iškilmingai ceremonijai įvertinant bei pagerbiant Vytauto Didžiojo universiteto mokslininką: „Tuo pačiu turime dėti visas pastangas, kad šimtmečio proga šis dokumentas būtų eksponuojamas Kaune. Tai būtų du patys svarbiausias šimtmečio minėjimo akcentai.“

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos archyve Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalą suradęs VDU profesorius dar šiemet bus apdovanotas ir garbingiausiu Kauno miesto savivaldybės teikiamu apdovanojimu – 1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu. Tai numatyta liepos 6 d., per Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

Kauno miesto tarybos sprendimu, šiemet Kauno miesto garbės piliečių vardai bus suteikti nusipelniusiems kauniečiams Jūratei Elenai ir Česlovui Norvaišoms. Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto ir visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą Lietuvoje ir svetur, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija, VDU nuotr.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content