Kauniečiai tęsia Velykų tradiciją: per Laisvės alėją ridens margutį-milžiną

Kauno studentai pasirengę pakartoti pernykštį žygį per Laisvės alėją ridenant savo suręstą milžinišką margutį. Pasak idėjos autorių, tai jau tampa tradicija, o margutis kasmet vis gražėja. Šiemet kauniečiai juo pasigrožėti galės antrąją šv. Velykų dieną.

„Pernai jis buvo labai didelis, o šiemet norime, kad būtų ir gražus“, – lipalu tepdamas milžiniško kiaušinio šonus sakė Kauno technologijos universiteto (KTU) studentas Marius Jesiškis.

Akademinis jaunimas margutį apvilks nauju „lukštu“, mat po pernykščio ridenimo jis kai kur buvo nežymiai apgadintas. Prie KTU studentų atstovybės narių prisijungs ir Vytauto Didžiojo universiteto studentai. Iš viso planuoja darbuotis apie 20 jaunuolių. Šitaip jie atgaivino prieš kelis dešimtmečius Kaune gyvavusią tradiciją ridenti didžiulį Velykų margutį.

„Dabar visą margutį klijuojame popieriumi, o tuomet prasidės dažymas. Raštas jau sugalvotas, dažai paruošti, o žmonių pajėgos visai nemažos, tad iki paskutinės nakties dirbti tikriausiai neprireiks – spėsime laiku“, – vylėsi KTU studentų atstovybės narys Tadas Bekeris.

Daugiau kaip penkių su puse metrų aukščio ir maždaug 3 metrų pločio kiaušinį studentai sukūrė iš medinių konstrukcijų ir putplasčio atraižų. Jo autoriai spėja, kad margutis gali sverti daugiau kaip 300 kilogramų, mat tokio velykinio simbolio transportavimas pareikalavo daug pastangų pakraunant jį ant vilkiko ir vežant iki miesto centro.

„Šie jauni, iniciatyvūs ir entuziastingai nusiteikę žmonės yra tikras miesto variklis. Norisi, kad jų idėjos įkvėptų ir kitus žmones. Neabejoju, kad didžiojo margučio ridenimas vėl taps didele švente visiems kauniečiams bei miesto svečiams“, – sakė Kauno miesto tarybos narys ir Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Mantas Jurgutis.

Pernai antrąją Velykų dieną nuo Studentų skvero per Laisvės alėją iki Miesto sodo ridentas margutis sudomino daugybę žmonių. Tikimasi, kad šiemet šventiškai nusiteikusių kauniečių gretos susiburs dar didesnės. Šventiška eisena, lydima perkusininkų ritmų, prasidės 14 val. ir tęsis apie 800 metrų tuo pačiu maršrutu. Miesto sodo prieigose visus susirinkusiuosius savo koncertu pasveikins režisierius ir atlikėjas Vidas Bareikis.

Daugiau apie velykinių renginių programą Kaune sužinosite paspaudę čia.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content