Kaune vyks didžiausias dizaino festivalis Lietuvoje

Artėjančią savaitę, gegužės 1-7 dienomis, Kaune vyks šeštą kartą rengiamas festivalis „Dizaino savaitė 2017“. Viename iš tarpukario modernizmo architektūros perlų – „Pieno centro“ rūmuose“ -įsikursiančio festivalio organizatoriai vienu iš pagrindinių savo tikslų įvardina norą ugdyti žmonių skonį.

„Dizaino savaitė“ – vienintelis tokio masto dizaino festivalis Lietuvoje, pirmą kartą surengtas 2006 metais. Tradiciškai pirmąją gegužės savaitę net šeši Lietuvos miestai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Telšiai ir Anykščiai – pasineria į dizainerišką fiestą, kurios metu svečiai bus kviečiami susipažinti su šalies bei užsienio dizaino lauko tendencijomis, o dalyviai – pristatyti naujausius darbus kūrybiškai ir smalsiai festivalio auditorijai.

Pagrindinius festivalio „Dizaino savaitė 2017“ renginius Kaune gegužės 1–7 dienomis šiemet vėl bus galima rasti po vienu stogu – viename įspūdingiausių Kauno tarpukario pastatų, vadinamuosiuose „Pieno centro“ rūmuose, esančiuose Laisvės alėjoje. „Pieno centro“ rūmai, anksčiau tarnavę kaip parduotuvė, užkandinė, kirpykla, biurai ir butai, 2017 metų gegužę kvies paaštrinant savo pojūčius.

„Viena iš mūsų misijų yra lavinti ar net tam tikra prasme treniruoti vartotojų skonį, jų sąmoningumą“, – sakė šių metų festivalio Kaune atstovė, Kauno technologijos universiteto Pramoninio dizaino inžinerijos studentė Rugilė Raudytė.

Festivalio „Dizaino savaitė 2017“ Kaune organizatorius Giedrius Bučas taip pat yra vienas iš „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ iniciatyvinės grupės narių, šiuolaikinės sostinės programų partneris. Kalbėdamas apie festivalį, jis džiaugėsi, jog renginys kasmet pritraukia vis daugiau lankytojų, o vis didesni tikslai miesto kultūros srityje keliami ne tik projektiniame („popieriniame“) lygmenyje.

„Mes sąmoningai formuojame realius poreikius, auginame naują kartą žmonių, o kartu auga ir vietos valdžia, pastebimas vis didesnis dėmesys, geranoriškumas projektams, kurie grindžiami savanoriška veikla ir dažniausiai neneša jokio pelno. Sąmoningumą pamatuoti sunku, bet galėčiau patvirtinti, kad viskas juda labai gera linkme“, – pozityvumo nestokojo G. Bučas.

Šiais metais festivalio metu Kaune pamatyti ir pajusti išties bus ką – nuo konceptualių išmaniųjų platformų dizaino projektų iki interjero dizaino studentų baigiamųjų darbų, nuo interaktyvios betono ekspozicijos iki tyliai snaudžiančių, jau kažkur matytų daiktų, nuo lietuviško maisto tapatybės kvapo iki garsių žmonių hologramų ir minčių apie tapatybę. Čia taip pat gegužės 5 d., penktadienį 16 val.,  bus pristatytas ir konkurso „Kauno akcentai“ kvietimas teikti dizaino objektų idėjas, kurios galėtų papuošti miesto viešąsias erdves.

Visa tai – kūrėjų darbuose, meninėse instaliacijose, pojūčių kambariuose, grafikos darbuose ir visame kame, kas telpa tokioje svetingoje sąvokoje dizainas. Ir nors daiktus vis rečiau kala vinimis, bet Kaune galima išskirti šias, be kurių sunku įsivaizduoti didžiausią dizaino festivalį Lietuvoje: įspūdingi pojūčių kambariai “Pienocentro” rūmuose; pristatymai, seminarai ir parodos interjero salonuose mieste bei dizaino specialybių mokyklose; specialus festivalio meniu miesto baruose ir kavinėse; ypatingais festivalio akcentais pasipuošę jaunųjų dizainerių darbus eksponuojančios vitrinos miesto centre; lietuviškų prekių ženklų mados mugė „KODAS | 477“.

Daugiau informacijos apie festivalį bei išsami renginių programa: www.dizainosavaite.lt

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content