Kaunas didina atlyginimus socialiniams darbuotojams

Beveik 400 kauniečių, dirbančių Kauno miesto savivaldybės žinioje esančiose socialinių paslaugų įstaigose, nuo šiol uždirbs daugiau. Jų atlyginimus numatoma palaipsniui didinti kelerius metus iš eilės. Šitaip tikimasi užtikrinti deramą atlygį už pasiaukojantį darbą ir sykiu kelti šios profesijos prestižą.

Šių metų vasarį patvirtintame miesto biudžete numatyta socialiniams darbuotojams ir jų padėjėjams padidinti darbo užmokestį apie 10 proc. Pinigine išraiška tai apytiksliai sudaro papildomus 50 eurų į rankas. Tą patį planuojama pakartoti ir kitąmet. Miesto vadovai sieks, kad per artimiausius kelerius metus darbo užmokestis socialiniams darbuotojams ūgtelėtų iš viso apie 40 proc.

„Socialiniai darbuotojai susiduria su dvejopa problema – mažais atlyginimais ir menku profesijos prestižu. Nors jie turi aukštąjį išsilavinimą, tačiau deramo įvertinimo savo darbui iki šiol nesulaukdavo. Priešingai – neretai tenka susidurti su išties dideliais darbo krūviais, viršvalandžiais. Visuomenėje socialiniai klausimai tampa vis aktualesni, jaučiamas šios srities specialistų trūkumas, todėl būtina kelti jų vertę ne vien žodžiais, bet ir atitinkamais vadybiniais veiksmais. Kaunas investuoja, kad tokios gyvybiškai svarbios profesijos atstovai gautų orius atlyginimus“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pasak jos, socialiniai darbuotojai uždirba mažiausiai iš visų sektorių, o jų atlyginimai nebuvo didinti metų metus, tarsi šie žmonės dirbtų vedini vien tik pašaukimo.

„Visi siekia reformų socialinėje srityje keldami kaskart didesnius reikalavimus socialiniams darbuotojams, tačiau pamiršta gerinti jų pačių kompetencijas ir lygiavertiškai didinti atlyginimus. Norisi, kad Kaune tokia klaida nebebūtų kartojama, todėl imamės realių veiksmų“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Šiuo metu Kauno miesto savivaldybės žinioje esančiose aštuoniose įstaigose iš viso dirba 478 specialistai. Algos didinamos ne administracijos ar ūkio dalies, bet būtent socialiniams darbuotojams. Jie rūpinasi vaikų globa, neįgaliaisiais, socialinės rizikos šeimomis, smurto artimoje aplinkoje prevencija, garbaus amžiaus kauniečių priežiūra ir teikia kitas socialines paslaugas.

Savivaldybės atstovai neseniai patikrino, ar visų socialines paslaugas teikiančių biudžetinių įstaigų vadovai miesto skirtas lėšas tikslingai nukreipė atlyginimams didinti. Piktnaudžiavimo atvejų neužfiksuota, tačiau kelioms įstaigoms pateikta rekomendacijų, kad teigiami pokyčiai vyktų sparčiau.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content