„Kaunas 2022“ komanda pristatė šių metų darbus

Kauno bei Kauno rajono kultūros bendruomenės susirinko Kauno menininkų namuose išgirsti, kokie bus  „Kaunas 2022“ programos etapai. Pirmojo atviro susitikimo metu pristatytos ir  pagrindines šių metų programos veiklos kryptis.

„Programa – tai draugiška vieta visų tautybių ir įvairiausių bendruomenių iniciatyvoms ir raiškai. Ir, svarbiausia, tai pokytis, pasieksiantis miestiečius ten, kur jie gyvena. Kiekvienas kiemas gali tapti ir taps galerija, saugia ir draugiška erdve bei kūrybine laboratorija“, – teigė „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos vadovė Virginija Vitkienė.

„Tokio svarbumo kultūrinio renginio Kaune dar nebuvo ir galbūt tai dar ne visi supranta. Tai nėra jokia laimė ar atsitiktinumas, tai didžiulių pastangų ir darbo rezultatas“, – teigė vienas iš programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ organizatorių Rytis Zemkauskas.

Šie metai – tai  pasirengimo pradžia programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“  įgyvendinimui. Naujai įsteigta viešoji įstaiga „Kaunas 2022“ pradeda pagrindinių KEKS programos dalių įgyvendinimą, įstaigos darbuotojų samdymo, komunikacijos taškų ir biuro veikimą, komunikacijos, rinkodaros kampanijas, partnerystės tinklų plėtrą, projekto ekspertų ir darbuotojų stažuočių ir partnerysčių mezgimo vizitus.

Pagrindinės šių metų veiklos

Šiais  ir ateinančiais metais bus vystomi įgūdžiai, stiprinamos vietinės ir plečiamos tarptautinės partnerystės.  Taip pat pirmuosius žingsnius žengs ir  8 pagrindinės „Kaunas 2022“ programos dalys.

„Mitinis Kauno žvėris“ – tai projektas, kuriuo bus siekiama sukurti miestą vienijantį naratyvą. Pasak šio projekto vadovo Ryčio Zemkausko, prie miesto legendos sukūrimo galės ir turės prisidėti visa visuomenė – juk mitas negali turėti autoriaus. Šiam tikslui bus įkurta virtuali legendos svetainė ir mobilioji aplikacija, kuri suteiks įvairius interaktyvius įrankius kolektyviai kurti istoriją ir pasakojimus apie mitinį Kauno žvėrį, kuris buvo pirmasis ir kažkada taps paskutiniuoju jo gyventoju.

„Kultūros tempo akademija“ dalyviams siūlys ne tik aukščiausio lygio seminarų ir kompetencijų stiprinimo programą, bet taip pat ir komunikacijos, paramos pritraukimo, auditorijų plėtros, reklamos ir vadybos profesionalų konsultacijas. Seminarų ir partnerysčių programa tęsis iki pat 2022 metų.

Jaunajai kartai ugdyti savo įgūdžius ir įgalinti ją kurti miestą, kuriame norėtų gyventi ir dirbti, bus skirta programa „Kylantis Kaunas“. „Visi kaip vienas“  – platforma  bendra-kūrybos projektams, įgalinantiems miestiečius kurti ir didžiuotis savo tapatumu. Didelis dėmesys taip pat bus skiriamas ir bendruomenėms bei jų aktyvumo sužadinimui. Programa „Atsibusk, sukrusk“ sieks atskleisti kiekvienos iš 36 miesto ir rajono seniūnijų kultūrinį potencialą ir unikalumą bei sustiprinti miestiečių dalyvavimą kultūros kūrime.

Programa „Modernizmas ateičiai“  bus  siekiama kurti emocinį miestiečių prisirišimą prie paveldo ir miesto. „Atminties biuras“ skatins visuomenės atvirumą įvairovei ir kultūrinių bei etninių mažumų saviraišką, matomumą, o programa „Dizainas laimei“ bus siekiama kurti laimingesnę miesto aplinką per inovatyvų dizainą.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content