Akademinė bendruomenė jungiasi prie Kauno iniciatyvų vaikų gerovės srityje

Vaiko teisių apsaugos klausimai pastaruoju metu tapo vienu ryškiausių Kauno prioritetų. Tai patvirtino ir neseniai įvykęs forumas, subūręs šios srities specialistus bendrai diskusijai. Parengtas pasiūlymų paketas artimiausiu metu bus pristatytas Seime.

„Saugus ir laimingas vaikas: ar dokumentas tai užtikrins? Kaip galime vieni kitiems padėti?“. Šia tema naujų idėjų ir sprendimų galimam ateities progresui ieškojo kelios dešimtys universitetų atstovų, vaiko teisių apsaugos specialistų, socialinių darbuotojų ir pedagogų, medikų, policijos atstovų, psichologų bei tėvų. Visi dalyviai pasiskirstė į šešias grupes, kurių kiekvienoje buvo po vieną skirtingų sričių atstovą.

„Mūsų diskusijos tikslas – aptarti, kokie iššūkiai laukia priešaky įgyvendinant šiemet vasarį Seime priimtus „Vaiko teisių pagrindų įstatymo“ pakeitimus ir kaip išvengti galimų kliūčių arba jas efektyviau spręsti. Tarpusavio bendradarbiavimas čia yra pagrindinis sėkmingos veiklos faktorius“, – sakė Kauno miesto mero visuomeninė patarėja Laura Varžinskienė.

Susitikimo metu parengta eilė pasiūlymų nuo prevencijos organizavimo, darbo su smurto padariniais iki komunikacijos, specialistų kompetencijų gerinimo ir žmogiškųjų išteklių bei pareigybių plėtojimo.

Seimo narė Dovilė Šakalienė pristatė naujausią informaciją apie Vaiko teisių pagrindų įstatymą ir Vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarkos pagrindines idėjas, numatomą eigą, teisėkūros iššūkius. Politikė taip pat įsipareigojo forumo dalyvių pasiūlymus artimiausiu metu pristatyti Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete.

Bendrą kauniečių diskusiją inicijavo Vytauto Didžiojo universiteto Socialinio darbo katedros ir Kauno technologijos universiteto Edukologijos katedros specialistai kartu su Kauno miesto smurto prieš vaikus prevencine grupe ir Kauno miesto ugdymo įstaigų socialinių pedagogų metodiniu būreliu.

„Labai džiaugiuosi, kad du Kauno universitetai rado tą susikirtimo tašką bendram darbui, siekiant išties reikšmingų tikslų ir sprendžiant itin svarbias problemas. Vaiko teisių apsauga – itin jautri tema, kuriai Kaunas skiria ypatingą dėmesį. Noriu paprašyti visų šio forumo dalyvių ir tuo pačiu Kauno miesto savivaldybės atstovų neapsiriboti vien šia iniciatyva ir tęsti tą ypač reikalingą darbą toliau “, – pabrėžė Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Vicemerė įsitikinusi, kad apjungus visų specialistų kompetencijas ir profesionalias patirtis, darbas vaiko teisių apsaugos srityje vyktų dar sklandžiau, o Kaunas ir toliau galėtų būti pavyzdžiu kitiems šalies miestams.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content