Kauno poliklinikų reformai – sveikatos apsaugos ministro pritarimas

Pirmadienį Kaune viešėjęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga palankiai įvertino miesto savivaldybės ketinimo imtis kardinalių permainų penkių poliklinikų valdyme.

Savivaldybės užsakymu atlikta studija apnuogino ligšiolines problemas ir pateikė galimus jų sprendimo scenarijus. Šiuo metu visose įstaigose dirba per 1,8 tūkst. darbuotojų, iš kurių net šeštadalis yra ūkio bei kitus darbus atliekantys darbininkai.

Kaunas siekia koncentruotis į tiesioginę poliklinikų paskirtį – teikti kokybiškas medicinines paslaugas ir gerinti darbo sąlygas medikų personalui. Sumažinus aptarnaujantį personalą, planuojama per metus sutaupyti apie milijoną eurų, kurie būtų skirti medikų algoms padidinti ir įstaigų infrastruktūrai gerinti.

„Čia visiems būtų neabejotina nauda, – sakė ministras A. Veryga, pateikęs savų pastebėjimų. – Svarbu atrasti teisingą metodą, kaip atskirti pirminį ir antrinį sveikatos priežiūros paslaugų lygius. Tai nemenkas iššūkis didiesiems Lietuvos miestams.“

Pasak Kauno vadovų, tam miestas jau yra numatęs scenarijų, kuris užtikrins, kad įgyvendinus poliklinikų reformą, pacientams paslaugos būtų prieinamos ir savalaikės.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content