Rūta Meilutytė pasirinko Kauną, į laikinąją sostinę kelsis ir plaukimo federacija

Viena tituluočiausių šalies plaukikių Rūta Meilutytė karjerą tęs gimtajame Kaune. Tokį savo pasirinkimą 19-metė sportininkė atskleidė Kauno miesto savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje. Jos treneriu bus Paulius Andrijauskas, su kuriuo olimpinė čempionė pradėjo darbą praėjusiais metais, sugrįžusi į Lietuvą iš Anglijos.

Į Kauną persikels ir Lietuvos plaukimo federacija. Pasak jos prezidento Emilio Vaitkaičio, tai svarbus žingsnis, siekiant įkurti nacionalinio plaukimo centro bazę.

„Aplink Rūtą planuojame suburti ne tik sportininkus, bet ir visą komandą – trenerius, mokslininkus ir medikus. Įkūrus centrą, čia butų sukoncentruotos pagrindinės šalies plaukimo pajėgos,  Kaunas taptų Lietuvos plaukimo centru“, – kalbėjo E.Vaitkaitis.

R.Meilutytės sprendimas persikelti į Kauną nebuvo spontaniškas. Sugrįžusi į baseiną ir vėl pradėjusi treniruotis, plaukikė sudalyvavo Lietuvos plaukimo čempionate Anykščiuose, kur vėl pajuto varžymosi ir lenktyniavimo malonumą. Vėliau dalyvavo stovykloje Ispanijos aukštikalnėse, jėgas išmėgino tarptautinėse varžybose Belgijoje.

„Per šį laikotarpį svarsčiau, į kurią pusę judėti ir nusprendžiau, kad geriausias sprendimas yra grįžti į Lietuvą, į Kauną. Tai nėra tas pasirinkimas, kai nėra iš ko rinktis. Variantų federacija siūlė daug, esu jai už tai labai dėkinga. Pradėjusi dirbti su Pauliumi supratau, kad esame puiki komanda, todėl norime tęsti darbą. Visi pliusai ir minusai susidėliojo taip, kad likčiau Kaune.

Mano sprendimą nulėmė tai, kad čia yra sudarytos nuostabios sąlygos treniruotis, viskas yra vienoje vietoje – 50  m. baseinas, treneriai, medikai, kineziterapeutai ir mokslininkai, iš kurių subursime komandą. Be to, Kaunas yra mano namai. Čia jaučiuosi laiminga ne tik kaip sportininkė, bet ir kaip žmogus. Man yra labai svarbu, kokiame mieste gyvenu, kokia aplinka ir kokie žmonės mane supa“, – sakė R.Meilutytė.

Olimpietė atskleidė, kad nuo rudens planuoja pradėti studijas viename iš Lietuvos universitetų. Ne mažiau jai yra svarbus Lietuvos žmonių palaikymas.

„Per tą trumpą laikotarpį, kai treniravausi „Girstučio“ baseine, nuolat prieidavo žmonės, kurie mane palaikė, stebėdavo treniruotes. Šis palaikymas yra ne tik malonus, tačiau ir įpareigoja. Jaučiu, kad mano darbas ir treniruočių rezultatai reikalingi ne tik man ar treneriui, o visai Lietuvai. Čia būdama tą palaikymą jaučiu labai stipriai ir tai yra viena iš stipriausių varomųjų jėgų“, – tvirtino R.Meilutytė.

Naujasis R.Meilutytės treneris pabrėžia sportininkės profesionalumą

Su viena garsiausių šalies plaukikių pradėjęs dirbti treneris Paulius Andrijauskas pripažino, kad dirbti su R.Meilutyte yra vienas malonumas, nes ši – tiesiog ideali sportininkė ir tikra profesionalė, todėl labai greitai pavyko užmegzti gerą ryšį, pasitikėjimą ir tarpusavio supratimą.

„Niekada nebūčiau pasiryžęs tokiam žingsniui treniruoti tokio pajėgumo sportininkę. Tačiau jos noras ir  galimybes ateity siekti gerų rezultatų, nes jos motyvacija yra labai didelė, palengvina mano darbą. Malonu ir gera su ja dirbti“, – sakė specialistas.

32-ų metų treneris, atstovavęs Lietuvai Atėnų olimpinėse žaidynėse plaukimo peteliške rungtyje, pabrėžė, kad nesiruošia dirbti vienas, jam nuolat talkins kvalifikuoti pasaulyje specialistai. R.Meilutytei bus sudarytos nuolatinės galimybės prisijungti prie geriausių pasaulio plaukikų treniruočių užsienyje, planuojamos reguliarios stovyklos JAV, kur treneriams talkins ir plaukimo specialistas Genadijus Sokolovas, iš kurio tikimasi sulaukti patarimų įvairiais klausimais nuo treniruočių planavimo iki testavimo ir kontrolės.

„Planuojame daugiau skirtingų distancijų ir stilių, kadangi Anglijoje buvo orientuojamasi tik į plaukimą krūtine, dėmesį skirsime technikos tobulinimui“, – auklėtinės pasirengimo šydą šiek tiek atskleidė R.Meilutytės treneris.

Pasak jo, svarbiausias šiemet laukiantis startas bus pasaulio čempionatas Vengrijoje, planuojama dalyvauti visuose pasaulio taurės etapuose.  Jau kovo mėn. planuojama treniruočių stovykla JAV.

Kauno miesto merui – suvenyras iš Rūtos rankų 

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis neslėpė džiaugsmo dėl R.Meilutytės pasirinkimo ir pažadėjo, kad miestas sportininkei suteiks geriausias sąlygas.

„Man ir visiems kauniečiams labai gera girdėti Rūtos žodžius. Darysime viską, kad ji čia turėtų pačias geriausias sąlygas. Turime viziją, kai plėsti plaukimo infrastruktūrą Kaune. Džiaugiuosi, kad pasitvirtino patarlė – į namus grįžti niekada nevėlu.“, – sakė laikinosios sostinės vadovas.

Dėkodama merui už plaukimo sugrąžinimą į Kauną R.Meilutytė federacijos vardu jam įteikė suvenyrą – plaukimo kepurėlę.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content