Neūkiškumas lieka praeityje: Kaunas sujungs greta vienas kito esančių darželių administracijas

Tai, kad du vienas šalia kito esantys nedideli darželiai Kaune ilgus metus turėjo dvi atskiras administracijas, yra puikus pavyzdys, kaip anksčiau buvo žiūrima į miesto reikalų tvarkymą. Tuo įsitikinęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, užtikrinęs, kad nei abu darželius lankantys vaikai, nei jų tėvai, administracijų sujungimo pasekmių nepajus.

Dvi grupes turintis Kauno 1-asis darželis ir šešias grupes turintis „Klevelis“ veikia prekybos centro „Akropolis“ pašonėje. „Klevelis“ yra vienintelis miesto darželis, skirtas alergiškiems vaikams. Kauno 1-ajame darželyje vadovaujamasis Montesori pedagogika.

„Kai du nedideli darželiai, kurių sklypai netgi ribojasi, turi du direktorius, dvi atskiras administracijas, tai sveikas protas sako, kad tai tikrai nėra normali situacija. Tai – tipinis ir labai iškalbingas pavyzdys, kaip į miesto valdymą ir efektyvumą būdavo žiūrima anksčiau. Žinoma, žmonės bet kokias permainas žmonės pasitinka su nerimu, bet galiu užtikrinti, kad darželių administracijų sujungimo nepajus nei vaikai, nei jų tėvai. Vaikai ir toliau bus ugdomi tose pačiose patalpose su tomis pačiomis auklėtojomis. Ugdymo metodikos ir specifikos liks tos pačios. Tiesiog vietoje dviejų direktorių liks vienas, sumažės ir direktorių pavaduotojų skaičius, vietoje dviejų sandėlininkų liks vienas, sumažės pastatus prižiūrinčių ir remonto darbus atliekančių darbuotojų skaičius, po sujungimo liks vienas buhalteris, raštvedys ir archyvaras“, – akcentavo Kauno savivaldybės administracijos direktorius  Gintaras Petrauskas.

Pasak Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo Virginijaus Mažeikos,  sujungus darželius, juos lankantiems vaikams bus garantuotos visų švietimo pagalbos specialistų (logopedo, socialinio pedagogo, psichologo ir specialiojo pedagogo) paslaugos. Ateityje nepažeidžiant higienos normų darželyje planuojama įkurti dvi papildomas ikimokyklines grupes.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

 

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content