Valentino dienos proga Kaunas įsimylėjėliams dovanoja žinomo poeto eiles

Antradienį Valentino dienos proga penkiose Kauno vietose išdygo „Meilės salos“. Tai yra Kauno savivaldybės inicijuojama akcija, skirta populiarinti romantiškiausias miesto vietas, kuriose įsimylėjėliai galėtų leisti laiką.

Į pagalbą Kauno savivaldybei atėjo vienas žymiausių naujosios kartos poetų Mantvydas Leknickas. Kauniečio sukurtos eilės atsidūrė ant metalinių širdies formos plokštelių, kurios buvo pritvirtintos Aleksoto apžvalgos aikštelėje, Santakos bei Ąžuolyno parkuose, prie Lampėdžio ežero bei Nemuno saloje.

„Šis šiaurys – bejėgis prieš mūsų šilumą. Jis tik dar viena priežastis apkabinti“, – taip skamba viena iš M.Leknicko eilių, atsidūrusi Santakos parke.

„Man tai reiškia labai daug. Tai didžiausias įvertinimas, kokio galima sulaukti. Dar maloniau, kai tai mano gimtasis miestas, kuriame užaugau ir toliau augu. Džiugina ir tai, kad iš pirmo žvilgsnio primirštos vertybės vis dėl to tebėra aktualios. Kaunas drąsiai gali tapti meilės miestu, nes čia netrūksta nei visiems puikiai žinomų vietų pirmiems pasimatymams, nei naujų, dar neatrastų kampelių, kur galima nustebinti mylimus žmones“, – teigė poetas M.Leknickas.

Artimiausiu metu „Meilės salų“ žemėlapis bus plečiamas, įtraukiant ir daugiau pasivaikščiojimams bei laiko praleidimui mėgstamų kauniečių vietų.

„Meilės salas“ Kaune galima rasti čia: http://bit.ly/MeilėsSalos

Kauno dovana Valentino dienos proga:

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content