Tarptautinės vaikų žaidynės Kaune – dalyvių aktyvumas stulbinantis

Kitų metų liepą Kaune vyks didžiausias metų sporto renginys Tarptautinės vaikų žaidynės. Nors iki grandiozinio renginio liko daugiau nei pusė metų, dalyvių skaičius sparčiai auga ir jau viršijo visus lūkesčius.

Skaičiuojama, kad į Kauną suvažiuos dalyviai iš Centrinės ir Šiaurės Amerikos, Azijos, Europos, Afrikos ir Australijos. Taigi dalyvių nebus tik iš Antarktidos žemyno.

Dalyvių aktyvumas apstulbino

Liepos 4-9 dienomis Kaunas turės išskirtinę galimybę surengti Vaikų olimpiada vadinamas Tarptautinės vaikų žaidynės (International Children’s Games), kurios kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Laikinoji sostinė bus pirmas miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų.

Kaune laukiama 1500 dalyvių iš daugiau nei 90 pasaulio miestų.

„Iš tiesų registracija yra stulbinamai aktyvi. Labai daug miestų užsiregistravo iki nustatyto termino, bet vis dar sulaukiame prašymų leisti užsiregistruoti. Iš tikro toks didelis šių žaidynių populiarumas yra kiek netikėtas. Šiai dienai jau turime 92 užsiregistravusius miestus“, – teigė Vyginta Poderytė-Martinkienė, Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Įdomu, kad žaidynėse Kaune dalyvaus visų apgyvendintų pasaulio kontinentų atstovai.

„Svečių neturėsime tik iš Antarktidos. Iš tiesų tai viršija mūsų lūkesčius ir mes tuo labai džiaugiamės. Mes planavome, kad Kaune priimsime pusantro tūkstančio dalyvių. Manome, kad bus užimta iki pat paskutinės vietos“, – teigia V. Poderytė-Martinkienė.

 

R. Meilutytės žvaigždė

Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore sutiko tapti olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

„Bahreino medalis man ypatingas, nes tai realiai pirmas medalis tarptautinėse varžybose. Beje, tuomet apskritai pirmą kartą skridau lėktuvu“, – šypsosi viena geriausių pasaulio plaukikių.

Sulaukusi kvietimo tapti žaidynių ambasadore R. Meilutytė ilgai nesvarstė.

„Aš turiu ką papasakoti, ką patarti. Turiu patirties, kuria galiu pasidalinti su vaikais. Sprendimas buvo lengvas – iškart žinojau, kad prisidėsiu prie šių žaidynių“, – teigė R. Meilutytė.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content