Kaune pradedančioje veikti Teisės klinikoje – nemokamos konsultacijos smulkiam verslui

Nuo šiol smulkaus ir vidutinio verslo, nevyriausybinių ir kitų ne pelno siekiančių organizacijų atstovai teisiniais klausimais konsultacijas galės gauti nemokamai. Kauno miesto savivaldybė kartu su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) įkūrė Teisės kliniką, kuri pirmųjų klientų laukia nuo vasario 6 dienos. 

Teisės klinikoje konsultacijas teiks gabiausi VDU Teisės fakulteto studentai, kuriems bus suteikta galimybė prisiliesti prie būsimo darbo tiesiogiai bendraujant su žmonėmis, jiems padedant spręsti įvairius klausimus.

„Konsultacijos vyks teisiniais klausimais, susijusiais su verslo vykdymu ir reglamentavimu. Verslo žmonės, taip pat įvairių nevyriausybinių organizacijų ir kitų pelno nesiekiančių juridinių asmenų atstovai, įvairios viešosios įstaigos, daugiabučių namų bendrijos, įvairios asociacijos galės gauti nemokamą teisinę pagalbą“, – teigė Kauno savivaldybės Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė – Kudarauskė.

Anot VDU Teisės fakulteto docento Alberto Milinio, Kaune juridinės konsultacijos ar advokatų kontoros paslaugos dažniausiai mokamos. Tuo tarpu Teisės fakulteto studentai, kartu su jais prižiūrinčiais profesionaliais dėstytojais, tai darys nemokamai.

„Teisininkų ar psichologų klinikos pasaulyje – įprastas reiškinys. Tai vienas iš retų atvejų, kuomet naudą gauna visi. Pavyzdžiui, universiteto studentai įgyja realią praktiką, susiduria su bylomis, klausimais, padeda juos žmonėms išspręsti. Kadangi tai neatlygintas darbas, tai didelė nauda ir klientams, ypatingai smulkaus ar vidutinio verslo atstovams, kurie galės pasinaudoti šiomis paslaugomis nemokamai“, – kalbėjo VDU rektorius Juozas Augutis.

Į nemokamas konsultacijas galima  registruotis telefonu (8-37) 751 045 arba el. paštu. [email protected] Konsultacijos vyks nuo vasario 6 dienos Kauno miesto savivaldybės patalpose (Laisvės al. 96, 108 kabinetas), pirmadieniais nuo 9 iki 12 val. Pageidaujantys konsultacijos taip pat gali kreiptis į VDU Teisės fakulteto specialistus (Jonavos g. 66, 113 kab., 1 aukštas).

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content