Kaunas pripažintas sėkmingiausia 2016 metų turizmo traukos kryptimi

Kaunas triumfavo Valstybinio turizmo departamento rengiamuose „Turizmo sėkmingiausiųjų“ rinkimuose ir buvo pripažintas kaip „Sėkmingiausia 2016 metų turizmo traukos kryptis“.

„Dar visai neseniai niekas turbūt nebūtų patikėjęs, kad Kaunas gali būti pastebėtas turizmo temoje. Labai džiugu, jog mūsų pastangos įvertintos. Pritraukti skrydžiai, sėkmingas kelias į UNESCO, įvairios iniciatyvos, atskleidžiančios Kauno savitumus, nepaaiškinama Sugiharos namų trauka Japonijos turistams. Miestas akivaizdžiai tvarkosi ir miesto svečius pasitinka tvarkingesniais fasadais, atsinaujinusia autobusų stotimi. Neabejoju, jog netolimoje ateityje ne tik turizmo profesionalai, bet ir miestiečiai, visi Lietuvos gyventojai pajus naudą iš visų aplinkybių, kurios lėmė, jog šiais metais Kaunas pripažintas sėkmingiausia turizmo vietove“, – kalbėjo Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Kaunas per 2016-uosius metus žengė didelį žingsnį į priekį turizmo sektoriuje. Į Kauną įžengė aviakompanija „Wizzair“, paleidusi net penkias naujas kryptis į Einhoveną (Olandija), Bergeną, Stavangerį, Olesundą (Norvegija) bei Londono Lutono (Didžioji Britanija) oro uostą. Iš Kauno išvyko pirmasis traukinys į Lenkiją. Po dešimtmečio savo rekonstrukciją užbaigęs Kauno dramos teatras specialios sinchroninio vertimo įrangos pagalba leidžia užsienio turistams spektaklius stebėti su vertimu į anglų kalbą.

Kaune taip pat pristatytos „CityBee“ dviračių nuomos paslaugos. Išleistas žemėlapis „Pasišančinėkim“, skirtas naujai atrasti Šančius. Su Ryčio Zemkausko pagalba sukurtas audiovizualinis maršrutas „Dvasios gidas po senąjį Kauną“. Gruodžio mėnesį buvo pristatytas alternatyvus išmanusis maršrutas po V. Putvinskio gatvę – „Gilus Kaunas“. Išleista knygelė „Hanza Kaunas“, kur pateikiama informacija apie Hanzos laikotarpį Kaune: istorija, įdomūs faktai, miestiečių gyvenimas, susijusių objektų žemėlapis, kelionių pasiūlymai. Leidinys išleistas anglų, rusų, vokiečių bei latvių kalbomis.

Kaune buvo atidaryta pirmoji Lietuvoje Valdo Adamkaus prezidentinė biblioteka–muziejus bei įsibėgėjo miesto užsienio rinkodaros linija „It’s Kaunastic“. Šio projekto dėka buvo išleistas Čijunės Sugiharos nuopelnams skirtas žemėlapis japonų kalba, netradicinis Kalėdų maršrutas turistams. „Turizmo sėkmingiausiųjų“ rinkimuose Kaunas konkuravo su Telšiais ir Pamariu (Klaipėdos r. ir Šilutės r.).

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content