Geradarių dovanos pasiekė Kauno senolius

Vienišiems ir socialiai remtiniems garbaus amžiaus kauniečiams šiųmetės šventės atnešė staigmenų. Daugiau kaip šimtas slaugos ir globos įstaigose gyvenančių žmonių sulaukė kalėdinių dovanų, kurias jiems siuntė nepažįstami kauniečiai.

Kava, arbata, saldainiai ir kalėdiniai meduoliai, o taip pat pirštinės, kojinės, šalikai bei šūsnis kryžiažodžių žurnaliukų. Visa tai vos per vieną gruodžio savaitgalį į kalėdinį miestelį Rotušės aikštėje atnešė būrys geros valios žmonių.

„Galime sakyti, kad kauniečiai dalinasi šiluma tikrąja šio žodžio prasme. Viena mergina atnešė visą krepšį šiltų kojinių, kurias numezgė jos senelė. Kiekvienas, atsiliepęs į mūsų kvietimą, prisidėjo savaip, o už tai sulaukė ženklelių „Kaunas dėkoja“ ir savanorių šypsenų“, – sakė viešosios įstaigos „Gyvenimo kokybės institutas“ direktorė Ilona Laukienė.

Svečiai su dovanomis tarpušvenčiu pirmiausia aplankė Panemunės senelių ir Kauno kartų namų gyventojus. Toliau geradarių siuntinys keliaus į Alzheimerio slaugos namus VšĮ „Amžiaus žiedas“ bei „Gerumo namų“ pensionatą.

„Kartu savanoriais senjorams perdavėme ne tik kauniečių dovanas, bet ir linkėjimus, o visa tai organizavę „Gyvenimo kokybės instituto“ atstovai surengė ir improvizuotą koncertą. Paprastai, šiltai ir jaukiai“, – savo įspūdžiais dalijosi drauge su akcijos iniciatoriais vykęs Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

„Gyvenimo kokybės instituto“ vadovė I. Laukienė pastebėjo, kad kartu su dovanomis senoliams nukeliavo ir daug emocijų: „Buvo be galo gera matyti tas nudžiugusias žmonių akis. Daugelis jų neslėpė ašarų vos pamatę jaunuolius ir su jais apsikabinę.“

Kelerius metus gvildenusi ir šiemet pagaliau įgyvendinusi savo idėją, I. Laukienė žada ją pratęsti ir kitąmet bei tikisi sulaukti dar didesnio kauniečių aktyvumo.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content