Artėjančius šalčius Kaunas pasitinka su rekordiškai žema šilumos kaina

Laikai, kai Kaunas garsėjo brangiu šildymu, baigėsi. Palyginus pastarųjų šešerių metų sausio mėnesiais fiksuotas centralizuotai tiekiamos šilumos kainas, 2017-ųjų sausį Kaunas pasitinka su pigiausiu šildymu. Ekspertų teigimu, tai – didelių miesto investicijų į nuosavas biokuro katilines pasekmė.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtino 2017 m. sausį galiosiančią šilumos kainą, kuri sieks 5,25 ct/kWh (be PVM). Palyginimui, 2012 metų sausį šilumos kaina buvo 37,2 proc. didesnė ir siekė 8,36 ct/kWh (be PVM). Ekspertų teigimu, didžiausią įtaką kainos sumažėjimui turėjo miesto investicijos į nuosavas biokuro katilines.

Šių metų spalį AB „Kauno energija“ įsigijo 19,2 MW galios Petrašiūnų katilinę, varomą biokuru. Šiemet Jurbarko katilinėje pradėjo veikti naujas 5 MW galios biokuro katilas. Iki tol Jurbarke veikiančiame „Kauno energijos“ filiale šilumai gaminti buvo naudojamos brangios dujos ir dėl to šilumos savikaina buvo maždaug 40 proc. didesnė nei visos bendrovės mastu nustatytas šilumos tarifas. Dėl to eilę metų kauniečiai mokėjo už tai, kad Jurbarko gyventojai už šilumą mokėtų mažiau.

Prie kainos sumažėjimo taip pat prasidėjo šilumos tiekimo tinklų modernizavimas keičiant susidėvėjusius vamzdynus naujais poliuretano izoliacija padengtais vamzdynais. Šį rudenį Savanorių prospekte užbaigti šilumos tiekimo vamzdyno keitimo darbai. Rekonstrukcijos metu atnaujinti 383 metrai 400 mm skersmens šilumos tiekimo magistralės vamzdynas. Tuo tarpu Petrašiūnuose,  Laimos ir R. Kalantos gatvėse rekonstruota  313 metrų šilumos tiekimo magistralės vamzdyno.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content