„Spalvotas Kaunas 2016“ tęsiasi – šį savaitgalį atgis garsieji „Pienocentro“ rūmai

Pirmąjį lapkričio savaitgalį Kauno centrinio pašto rūmus nematytu gražumu nušvietęs „Spalvotas Kaunas 2016“ festivalis tęsiasi. Jau šį penktadienį kauniečiams ir miesto svečiams bus suteikta proga pasigrožėti dar vienu Laisvės alėjos modernizmo perlu – „Pienocentro“ rūmais.

Festivalio spalvų žaismą sukūrusi dizainerė Barbora Giliūtė tikina, kad pasitelkiant apšvietimą bus išryškintas rūmų ekspresyvus ir kartu elegantiškas siluetas. Šviesų festivalį miestui dovanoja renginių organizavimo ir aptarnavimo profesionalų bendrovė „Leggato“. Festivalį dalinai finansuoja Kauno miesto savivaldybė.

 Prie Laisvės alėjos fontano stovintis Vytauto Lansbergio-Žemkalnio kūrinys – buvęs „Pienocentro“ pastatas atgims lapkričio 11-13 dienomis tamsiuoju paros metu.

Įmonė atvirauja, kad tai ne paskutiniai pastatai, kuriems taip simboliškai skiriamas dėmesys.

„Kaunas pasižymi išskirtine tarpukario architektūra, kuri pateko ir į Europos paveldo akiratį. Iki 2022 metų, kada tikimės, kad Kaune vyks „Europos kultūros sostinės“ renginiai, planuojame apšviesti visus didesnius ir svarbiausius Kauno tarpukario architektūros perlus“, – pasakojo projekto techninis vadovas, Paulius Banevičius.

Per paskutinius metus „Leggato“ šviesų komanda įgyvendino įvairius apšvietimo projektus Kėdainiuose, Klaipėdoje. Šviesomis paminėjo ir Gruzijos, Ukrainos nepriklausomybės dieną ir kitas draugiškoms valstybėms svarbias datas.

Daugiau apie renginį – https://www.facebook.com/events/234581260291951/

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

spalvotas-kaunas-2016-kauno-centrinis-pastas-4

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content