Pokyčiai Kaune: įvedę vieną naujovę sutaupys milijonus

Beveik 200 po Kauno miesto savivaldybės sparnu veikiančių įstaigų buhalterinė apskaita miestui kasmet kainuoja po maždaug 3,5 mln. eurų. Įvedus vieną naujovę, nuo kitų metų pradžios Kaunas kasmet sutaupys nuo 0,5 iki 1,5 mln. eurų.

Šiuo metu šimtai skirtingose įstaigose dirbančių buhalterių naudoja net 7 skirtingas programas. Jų išlaikymo kaštai skiriasi, bet bendra per metus susidaranti suma yra žvėriškai didelė.

„Galima sakyti, kad šiai dienai savivaldybės apskaitos specialistai dirba tą patį dviejose programose. Norime, kad tokio dubliavimo nebeliktų. Tuo metu visose savivaldybei pavaldžiose biudžetinėse įstaigose galima suskaičiuoti septynias skirtingas buhalterines programas. Vien jų palaikymui išleidžiame bemaž dešimteriopai daugiau nei ateityje mums kainuos viena bendra programinė įranga“, – suskaičiavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Planuojama, kad per 2017 metus perėjus prie darbo su viena buhalterine apskaitos programa, bus sutaupyta maždaug pusė milijono eurų. Per sekančius kelerius metus įvedus ir daugiau naujovių, ekonomijos rodiklis gali pasiekti ir pusantro milijono eurų per metus.

Iki šiol iš skirtingų buhalterinės apskaitos programų gaunami duomenys tarpusavyje „nesusikalbėdavo“, todėl nuolat prireikdavo atlikti daug vadinamojo „rankinio“ darbo. Pastarąjį siekiama visiškai eliminuoti. Tuo pačiu tai padės optimizuoti ir žmogiškuosius išteklius.

„Žinoma, pirmasis etapas buhalteriams nebus lengvas, nes teks mokytis ir pritaikyti ligšiolines žinias bei patirtį naujoje darbo aplinkoje, bet ilgainiui situacija normalizuosis. Viena aišku, kad įdiegus normalų ir vieningą buhalterinės apskaitos instrumentą, nurėšime ženklią dalį šiai funkcijai skirtų lėšų“, – pabrėžė G. Petrauskas.

Lapkričio-gruodžio mėnesiais Kauno biudžetinių įstaigų buhalteriai ir savivaldybės apskaitininkai dalyvauja intensyviuose mokymuose. Ateityje jiems numatytos papildomos konsultacijos, kad kitąmet laukiantis perėjimas prie bendros buhalterinės apskaitos programos būtų kuo efektyvesnis.

G. Petrauskas tai prilygina savivaldybės investicijai į žmogiškuosius išteklius, siekiant biudžetinių įstaigų buhalterius parengti pilnavertiškam darbui su šiuolaikinėmis priemonėmis.

info-islaidos

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content