Kauno mero kėdę pasimatavęs studentas: tokio tempo nesitikėjau

Tarptautinės studentų dienos proga prie Kauno vairo stojo nauja vadovų komanda. Miesto meru tapo politikos mokslus Vytauto Didžiojo universitete kremtantis antrakursis Lukas Gedvila. Studentas kartu su pavaduotojais šį ketvirtadienį ne tik sprendė miesto problemas, vyko apžiūrėti svarbių miesto objektų, bet ir sudalyvavo spaudos konferencijoje.

„Diena buvo tikrai produktyvi, iš pradžių galvojau, kad mero darbas nesunkus. Tačiau nuo pirmųjų minučių pasinėrėme į darbus: dalyvavome įvairiuose susitikimuose, apsilankėme biokuro katilinėje, taip pat atliekų rūšiavimo gamykloje. Susitikę su studentų atstovais svarstėme apie naujos erdvės, skirtos jaunimui atsiradimą mieste“, – teigė vienai dienai Kauno vadovu tapęs L. Gedvila.

Paklaustas, ar ateityje norėtų vadovauti antram pagal dydį Lietuvos miestui, studentas- meras užsiminė, jog pradėtų nuo mažų žingsnių. „Pirmiausia norėčiau atlikti praktiką Kauno savivaldybėje, tada papulti į miesto tarybą, o tuomet pagalvočiau ir apie aukščiausią miesto postą“, – sakė L. Gedvila.

„Šiandien pamačiau ne idėją, o realius darbus. Dar kartą įsitikinau, kad žmonės čia tikrai dirba“, – rėžė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju vienai dienai tapęs KTU antrakursis Marius Šumanas.

Kartu su juo dirbo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos studentė Aurelija Jasionytė ir KTU studentas Rahul Singh.

„Daug jaunimo pas mane dirbo ankstesniame darbe, vis daugiau jaunimo dirba ir savivaldybėje. Būdamas su jaunimu ir pats pasijaučiu jaunesnis“, –  teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content