Kaunas puošiasi Kalėdoms: sužibo keli kilometrai girliandų ir tūkstančiai dekoracijų

Artėjant didžiosioms metų šventėms, Kaune gražinamos gatvės, tiltai, fontanai ir kitos erdvės. Didžioji dalis darbų jau atlikta, kiti bus baigti iki šeštadienio ir įsižiebs kartu su pagrindine miesto Kalėdų eglute Rotušės aikštėje.

Daugiau kaip 4,5 kilometrų girliandų ir per 1,5 tūkstančio naujų dekoracijų jau nušvietė Laisvės alėją, A. Juozapavičiaus ir Vytauto prospektus, Savanorių pr. įkalnę, Parodos kalną, Nepriklausomybės aikštę ir daugelį centrinių miesto gatvių. Tokie pat kalėdiniai papuošimai – „šerkšno medeliai“ – suspindėjo ir ant P. Vileišio, Varnių, M. K. Čiurlionio ir pėsčiųjų S. Daukanto tilto.

„Kaunas turi būti gražus ne tik šviesiuoju, bet ir tamsiuoju metų periodu – rudenį ir žiemą. Esu tikras, kad kauniečiai ir miesto svečiai pajus tą šviesą. Dėl to šiemet išties pasistengėme. Miestą papuošę „šerkšno medeliai“ siejasi su Rotušės aikštės puošyba ir menininkės Jolantos Šmidtienės kuriama Kalėdų eglės kompozicija. Labai džiaugiamės miesto bendruomenės iniciatyvomis puošiant miestą. Senamiesčio draugija padirbėjo, kad Vilniaus gatvė atrodytų ypatingai“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Kauniečių ir miesto svečių laukia naujovė – šviečiantys LED kontūrai ant Kauno pilies bokštelių ir stogų. Be to, jos prieigose atsiras futuristinio stiliaus šviesos kompozicija. Panaši šviesų „užuolaida“ apjuos Laisvės alėjos fontaną, o Steigiamojo Seimo aikštėje iškils pagrindinį šių metų miesto puošybos motyvą atliepiantis „šerkšno medis“.

Šios puošmenos nušvis lapkričio 26-osios vakarą, mat tądien 18 val. Rotušės aikštėje bus iškilmingai įžiebta ir pagrindinė miesto eglė. Jos pašonėje gruodžio 17-31 dienomis, kiekvieną vakarą ant rotušės pastato nušvis interaktyvios 3D projekcijos.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content