Verslo centro ARKA statybomis duotas startas naujajam Kauno traukos centrui

Kauno Karaliaus Mindaugo prospekte, šalia griaunamo „Respublikos“ viešbučio, oficialiai pradedamos modernaus 7 aukštų A klasės verslo centro ARKA statybos. Ketvirtadienį pastato statybų, vykdomų „Imlitex Holdings“ užsakymu, pradžia paskelbta simbolinės kapsulės įkasimu. Pastato statybas vykdanti bendrovė „YIT Kausta“ darbus žada baigti kitų metų pabaigoje. Architektai drąsiai tvirtina: statomas ne tik biurų pastatas – čia kuriasi naujasis miesto traukos centras.

„Jei suskaičiuotume, kiek Kaunu susidomėjusių investuotojų čia nepradėjo veiklos dėl biurų patalpų trūkumo, gautume iškalbingus skaičius. Kaunas negali sau leisti prabangos netekti darbo vietas čia norinčių kurti verslų. Kaune kylantys modernūs verslo centrai pokyčius išgyvenančiam miestui taps didžiuliu impulsu“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Iškilmingoje kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvavo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, projekto vystytojos „Imlitex Holdings“ vadovai Vygandas Blandis ir Renatas Augustinas, projektą įgyvendinančios statybų bendrovės „YIT Kausta“ vadovas Kęstutis Vanagas, nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“, kuri rūpinsis pastato nuoma, pardavimų vadovas Baltijos šalyse Giedrius Ragaišis, architektūrinio projekto autorius, biuro „Natkevičius ir partneriai“ architektas Gintautas Natkevičius.

Projekto autorius G. Natkevičius teigia, kad šis pastatas yra vienas iš statinių, kuris formuos naująjį miesto centrą dešiniajame Nemuno krante. Jis – tarsi pirmasis šauklys, todėl pastato eksterjere labai mažai detalių ir dekoro siekiant, kad kiti šalia kilsiantys pastatai, taip pat ir pradedamas statyti „Respublikos“ viešbučio vietoje, galėtų būti sujungti į vientisą kompleksą.

„Čia jau yra prekybos ir pramogų centras „Akropolis“, „Žalgirio“ arena, bus ir muziejus, mokslo centras, o su biuro pastatais persikels ir administracinis miesto centras. Permainos jau palietė šios miesto dalies infrastruktūrą – ją patogu pasiekti, tvarkomos gatvės ir šviesoforai“, – pokyčius vardina architektas.

Verslo centras ARKA suprojektuotas atitikti aukščiausius reikalavimus jame dirbsiantiems žmonėms, todėl projekto vystytojai tikisi patraukti įmonių, vertinančių prestižą, gerą matomumą ir komfortiškos darbo sąlygas, dėmesį.

Iš stiklinių luitų sukonstruoto pastato pirmuosius du aukštus į dvi dalis dalins tarp jų besidriekianti istorinė Karmelitų gatvė, todėl pastatas turės arkos formą. Stiklo fasadas biurų darbuotojams leis grožėtis unikaliais Nemuno salos vaizdais šviesiose patalpose.  Langų stiklai bus padengti specialiu šilkografiniu ornamentu, kuris biurų patalpas saugos nuo saulės kaitros. Šildymo, vėsinimo ir vėdinimo sistemos leis patalpose jaustis komfortiškai tiek žiemą, tiek vasarą. Pirmame pastato aukšte įsikurs maitinimo įstaiga.

Realūs statybų darbai pradėti prieš mėnesį. Per tą laiką iš sklypo jau iškeltos per jį ėjusios miesto komunikacijos, įrengti poliniai pamatai, ant kurių iškils beveik 26 metrų aukščio pastatas, patiestos kai kurios pastato komunikacijos ir įrenginėjamos monolitinės kolonos. Įmonių darbuotojai į pastatą galės įsikelti kitų metų pabaigoje.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content