Ant į Lietuvą žengiančių bankų revoliucionierių stalo – Kauno pasiūlymas

Praėjusią savaitę oficialiai pranešus apie „Revolut“ mokėjimo kortelių kūrėjų ketinimus plėtoti veiklą Lietuvoje, Kaunas pirmasis pasiūlė britų verslininkams galimybę savo padalinį atidaryti antrame pagal dydį šalies mieste

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis kreipėsi į Didžiosios Britanijos finansinių paslaugų ir mokėjimų bendrovės „Revolut Limited“ vadovus, kviesdamas atvykti ir įvertinti Kauno miesto potencialą verslo plėtrai. Vienas pagrindinių įvardijamų privalumų – didesnė aukštos kvalifikacijos specialistų pasiūla.

Pasak V. Matijošaičio, per artimiausius metus Kaune iškils daugiau nei 10 naujų biurų pastatų. Bendras naujų komercinių patalpų plotas iki kitų metų pabaigos sudarys daugiau kaip 40 tūkst. kvadratinių metrų, o nuomos kaina bus ženkliai mažesnė nei Vilniuje ar kitose Europos sostinėse.

Be to, užsienio investuotojams primenama, jog Kaunas  turi 7 universitetus ir 8 kolegijas. Kauno technologijos universitete rengiami informacinių technologijų profesionalai ne vienai užsienio kompanijai yra tapę lemiamu veiksniu plėtojant veiklą būtent Kaune.

Pasaulyje sparčiai išpopuliarėjusio britų startuolio „Revolut“ atstovai praėjusią savaitę su Lietuvos banku pasirašė bendradarbiavimo memorandumą dėl dalies savo operacijų perkėlimo į mūsų šalį. Šiemet jie taip pat ketina kreiptis su prašymu suteikti bankininkystės licenciją Lietuvoje.

„Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis patvirtino planus atidaryti biurą mūsų šalyje. Lietuviškajame padalinyje iš pradžių dirbs iki 40 specialistų. Pernai veiklą pradėjusi bendrovė netruko išpopuliarėti ir tapo savotiškais bankinių paslaugų revoliucionieriais dėl savo tarptautiniu mastu siūlomo nemokamo valiutos konvertavimo, pinigų išgryninimo ir netgi mokėjimo kortelių.

Šiemet Kanuose vykusioje tarptautinėje nekilnojamo turto ir investicijų parodoje MIPIM 2016 Kauno regionas sulaukė įvertinimo, kuris gali tapti tikru kelrodžiu užsienio investuotojams. „Financial Times“ grupei priklausančio didžiausio pasaulyje tiesioginių užsienio investicijų analizės centro „fDi Intelligence” sudarytame reitinge Kauno regionas pateko tarp geriausių Europos ateities regionų.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content