Tradicija tapęs ,,Šokantis senamiestis” kvies palydėti vasarą šokio ritmu

Jau tradicija tapęs ,,Šokantis senamiestis” paskutinį vasaros šeštadienį rugpjūčio 27 dieną kvies į Rotušės aikštę, išvysti profesionalių šokių kolektyvų pasirodymus. Pirmą kartą renginio metu bus galima pamatyti vienintelius Baltijos Šalyse esančius „Mugės vargonus“, taip pat vyks mados mugė „KODAS|477“, kurioje lankytojai turės išskirtinę galimybę derėtis dėl patikusios prekės ir renginio naujiena.

Renginio naujiena – „Šokių birža“, kurioje bus galima išsirinkti patikusias šokių pamokas su specialiomis nuolaidomis. ,,Šokančio senamiesčio” vakarinėje programoje nuo 18 val. įspūdinga šokių programa, kurią stebėti bus galima prie baltomis staltiesėmis padengtų staliukų. Tarp šokių pasirodymų girdėsime Evelinos Sašenko, Egidijaus Bavykino ir Original Copy atliekamas dainas. Renginį užbaigs pirmą kartą pristatomas jungtinis Kauno sportiniu šokių klubų pasirodymas.

„Šokantis senamiestis“ Kaune formuoja naujas miesto kultūros tradicijas

,,Šokančio senamiesčio” organizatorė, Aistė Grybauskienė teigė, jog „Šokantis senamiestis“ – tai gyvenimo stilius, šokio ritmu.  „Kauno senamiestis atgijo dėka kultūros ir verslo vystymo. Kiekvienas senamiesčio sezonas pateikdavo vis naujus poreikius, todėl ir mūsų organizuojami renginiai augo, keitė formatus ir šiai dienai turime ,,Šokantį senamiestį”, kaip tradicinę miesto šokių šventę, kuri vos talpina į Rotušės aikštę visus norinčius pašokti bei pasigrožėti šokančių profesionalų šou“ – apie renginio vystymąsi pasakojo metų kaunietė A. Grybauskienė.

,,Šokančio senamiesčio” – idėja, visų šokių žanrų šventė – tai reiškia, nuo gatvės šokių iki pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionų, nuo vaikų iki senjorų. Visi renginio žiūrovai, norintys ne tik pažiūrėti šokių fiestą, bet ir pašokti turės galimybę tai padaryti su nuotaikingais ,,Šokių akademijos” mokytojais, specialiai tam įrengtoje aikštelėje. ,,Šokantis senamiestis“, tai ne vien šokių peržiūra, tai gyvenimas šokio ritmu. Tą dieną Rotušės aikštėje vyks mados mugė „Kodas|477“. Mada ir šokis neatsiejami dalykai ir jie karaliaus rugpjūčio 27 dieną Rotušės aikštėje“ – į renginį kvietė A. Grybauskienė.

„Šokantis senamiestis“ šiemet išsikirs veiklų gausa ir aukšta pasirodymų kokybe –  „Organizuojant renginius mūsų komandos tikslas, kasmet juos daryti stipresnius kokybine ir kiekybine prasme, įvedant į renginį papildomų traukos priemonių. Šiemet renginio naujiena ,,Šokių birža“ ir interaktyvi šokių zona, kurioje veiks virtualus šokių pasaulis. Na o renginio įspūdingas siurprizas, vieninteliai Baltijos šalyse „mugės vargonėliai“, kurie nuo XVIII amžiaus pabaigos Vakarų Europoje ir Amerikoje linksmino miesto švenčių lankytojus. Vargonai veikia mechaniškai – suspausto oro pagalba išgaunamas garsas, o juostinė muzikos knyga, nuskaitoma mechaniniu būdu, pagal registrą valdo muzikinius instrumentus. Vargonų skambesys dar iki šiol miesto gyventojams simbolizuoja miesto šventę.  Šie „Lady Janet“ mugės vargonai  turi 48 balsus. Šiuos unikalius mugės vargonus Anglijoje  įsigijo prekybos miestelis „Urmas““ – apie renginio siurprizus lankytojams pasakojo metų kaunietė.

„Pirmą kartą, šio renginio metu, įvairių šokių stilių klubai bus kviečiami burtis į ,,Šokių biržą”, kurioje turės galimybę pristatyti savo veiklas ir  suburti šokėjų grupes, naujam sezonui  ,,Šokių birža”, tai vieta kur susitiks norintys šokti ir galintys išmokinti šokti. ,,Šokių birža”, tai abipusiai naudinga galimybė klubams ir šokėjams: vieno renginio metu klubai turės galimybę sukomplektuoti naujų šokėjų grupes, o norintys šokti turės galimybę su išskirtinėmis nuolaidomis pirmieji užsiregistruoti į kito sezono pamokas“ – naujas renginio erdves pristatė organizatorė.

Renginio ateitis – Kaune atsiradusios tango, salsos ir net hip hopo gatvės

Reginio globėjai, sportinių šokių stiliaus pradininkai Lietuvoje Jūratė ir Česlovas Norvaišos dalijosi savo mintimis apie „Šokančio senamiesčio“ renginio ateitį Kauno miesto erdvėse – „Kaunas ir šokiai turėtų tapti neatsiejami nuo šiuolaikinių miesto erdvių. Kaune labai daug šokių klubų lanko suaugę kauniečiai, šeimos. Jie nesiruošia šokių sportui. Jie nori išmokti gražiai šokti. Ir išmoksta. Ir deja, pritaikyti tai ką išmoko nėra kur. Kaune nėra specialios šokių salės – „dancingo“ apie kurią svajojame jau daugelį metų. Įsivaizduokite aktorių, kuris paruošia rolę, o scenos  pasirodyti nėra. Todėl Kaune kaip socialinis reiškinys šokiai visiems artimiausiu metu tapti negali. Šokiai lieka tik siaurame šeimos ar draugų rate, ir darosi nuobodūs ir neįdomūs, kadangi motyvacijos, kaip minėjome, parodyti savo sugebėjimus socialinėje erdvėje nelieka“ – apie atviras šokių erdves ir jų atsiradimą mieste svarstė Č. Norvaiša.

„Šokančio senamiesčio“ renginys kasmet prisideda prie miesto kultūrinės ateities augimo. Česlovas Norvaiša juokavo, jog augant renginiui, šokiai turėtų apimti visas svarbiausias miesto vietas –  „Kaunas turi ambicijų 2022 metais tapti Europos Kultūros sostine. Ir kiekvienas naujas kultūros reiškinys Kaune į bendrą mūsų miesto kultūros korį  įneša savo medaus lašą. „Šokantis senamiestis“- tai puiki kauniečių iniciatyva populiarinti šokių žanrą, skatinti kauniečius įsijungti į šokių judėjimą, ne tik kaip pasyvius žiūrovus, bet ir aktyvius dalyvius. Tikiuosi, kad kituose renginiuose šoksime ne tik Rotušėje, bet ir gatvėse su gražiais pavadinimais : „Tango gatvė“, kur rinksis tango specialistai, „Valso gatvė“ – kur skambės Štrauso muzika, Hip hopo mylėtojai rinksis to pavadinimo aikštėje, breikas užkariaus Nemuno salą…Tai bus šokių fiesta, kaip Brazilijoje. Aišku neapsiesime be sambos karnavalo Laisvės alėjoje. Tad svajokime ir kurkime ateities Kauną kartu.“ – apie tolesnę renginio koncepcija savo mintimis dalinosi šokėjas.

Mados mugė kvies derėtis dėl patikusių lietuviškų dirbinių

Jau antrus metus Rotušės aikštėje kartu su miesto švente „Šokantis senamiestis“ kauniečius ir miesto svečius kvies mados mugė „KODAS|477“. Visas dėmesys mugėje, kaip teigė mugės organizatorė Asta Bučienė, bus kreipiamas į Lietuvoje sukurtas ir pagamintas prekes – „Kviečiame vertinti ir gėrėtis lietuvių kūrybiškumu. Madą kuria ne kas kitas, bet žmonės, tai kintantis reiškinys, kuris parodo šio laikmečio tendencijas, technologijų galimybes, gyvenimo būdą, stilių, spalvų derinius“ – apie renginį pasakojo mados mugės organizatorė.

„Mugės pavadinimas KODAS|477 simbolizuoja lietuvišką produktą, tai prekių pagamintų Lietuvoje brūkšninio kodo pradžia. Lankytojai galės apžiūrėti ir įsigyti interjero aksesuarų iš betono, metalo, o puoštis mėgstančius pakviesime į kūno tapybos kampelį“ – naujomis pramogomis pasipildžiusi lankytojus kvies lietuviškos mados mugė. Organizatoriai žadėjo ir galimybę derėtis dėl patikusios prekės mugės metu – nuo 21 iki 22 valandos bus skelbiama nuolaidų valanda, kurios metu pirkėjams bus suteikiamos nuolaidos iki 20 procentų visoms mugės prekėms, pasakojo Asta Bučienė.

Išvysime visų šokių žanrų šou

Koncertinės renginio dalies režisierė Ritai Puplevičienė pasakojo, kad  „renginio metu scenoje pasirodys apie 160 atlikėjų su orginaliais pasirodymais. Šiemet programos idėja ir tema – įvairūs šokių žanrai atspindės pasaulio šalis, o pasaulio šalys pristatys jiems charakteringus šokius. Tai ,,Šokančio senamiesčio” sąsajos su neseniai pasibaigusia olimpiada ,,Rio 2016“ – apie spalvingą šių metų renginio programą pasakojo režisierė.

„Pasiruošimo ,,Šokančiam senamiesčiui“ laikas sutampa su  atviru Vokietijos šokių čempionatu Stuttgarto mieste, kur dalyvauja beveik visi mūsų renginio sportiniu šokių šokėjai. Džiugu, kad šokėjų tarpe mūsų renginys yra mėgstamas, jų vertinimu geras formatas ir organizavimas, todėl visi dalyviai nors ir labai pavargę, bet mielai dalyvauja šioje šventėje, ypač laukdami renginio ,,dūzgiu”, kurios vyks ,,Pilies sode”“ – pasakojo Rita.

„Nuo 18 val. vyks įspūdinga šokių programa, Lietuvos čempionų, Pasaulio vicečempionų, bei prizininkų pasirodymai, Tv projekto nugalėtojos Eglės Straleckaitės, baleto, tautinių, gatvės, viduramžių ir pilvo šokių šou. Lietuvos čempionai Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė bei operos solistas Egidijus Bavikinas, šokėjais Audrius Kleišmantas ir Gabrielė Sabaliauskaitė, ruošia originalius, tik „Šokančio senamiesčio“ renginiui skirtus pasirodymus. Tai bus aukšto meninio lygio šokių fiesta, tikrąja ta žodžio prasme, apimanti sąvoka ,,visu šokių žanrų šou” kurią vainikuos šiam renginiui sukurtas jungtinis Kauno sportiniu šokių klubų šou, kartu su pučiamųjų instrumentu orkestru ,,Ąžuolynas“ lydimas dainininkės Evelinos Sašenko“ – pasakojo Rita Puplevičienė.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content