Kauno „Mokslo salos“ tarptautiniame konkurse – rekordinis dalyvių skaičius

Šį trečiadienį baigėsi Nemuno saloje, Kaune, planuojamo statyti Nacionalinio mokslo ir inovacijų centro „Mokslo sala“ architektūrinių idėjų konkurso paraiškų priėmimas. Šiuo konkursu susidomėjo ir pasiūlymus pateikė net 146 architektai bei architektų biurai iš viso pasaulio.

„Jeigu prieš pusmetį man kas nors būtų pasakęs, kad šiame konkurse sulauksime tiek dalyvių, būčiau tą žmogų pavadinęs nepataisomu optimistu. Man rodos, kad tiek Kaunas, tiek ir visa Lietuva pirmą kartą sulaukė tokio didelio tarptautinio dėmesio ne dėl sportinių laimėjimų, ne dėl kultūrinių pasiekimų, o dėl architektūrinių ambicijų“, – teigė konkurso tarptautinės komisijos narys, architektas Jonas Audėjaitis.

Šį trečiadienį atplėšiami vokai su konkurso dalyvių pasiūlymais. Nuo ateinančio antradienio, rugsėjo 20 dienos, „Žalgirio“ arenos II aukšte bus eksponuojami visi konkursui pateikti darbai. Rugsėjo 28-29 dienomis darbus svarstys konkurso komisija, kuri 30 dieną paskelbs pirmų trijų prizinių vietų laimėtojus, su kuriais bus vedamos derybos. Konkurso pirmininkas – Malcolmas Readingas, kurio įkurtą konsultacijų bendrovę Kaunas pasamdė surengti šį konkursą.

„Iš pradžių įvairių vertinimų sulaukęs mūsų sprendimas šiam konkursui samdyti užsienio profesionalus pasiteisino. Lietuvoje dar nėra buvę tokio pobūdžio architektūrinio konkurso, kuris sulauktų tiek dėmesio ir tiek pasiūlymų iš viso pasaulio architektų“, – pabrėžė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Planuojama, jog lapkritį konkurso nugalėtoja paskelbtas architektų biuras pradės rengti Nacionalinio mokslo ir inovacijų centro statybų techninį projektą. Preliminari projekto sąmata siekia 23 mln. eurų. Mokslo populiarinimo centras bus statomas Europos Sąjungos, centrinės valdžios ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis. „Mokslo sala“ duris atvers 2018 metais.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content