Kauniečiams – nemokamos ekskursijos ir galimybė geriau pažinti savo miestą

Ar kada svajojote savam mieste pasijausti lyg turistas ir atrasti dar neatrastas vietas? Pasaulinės turizmo dienos proga kauniečiams dovanojamos nemokamos pramogos, kuriomis galės džiaugtis įvairaus amžiaus gyventojai. Nemokamos ekskursijos, įvairūs renginiai mieste vyks visą savaitę – nuo rugsėjo 27 iki pat spalio 2 dienos.

 „Šiemet ypatingai norėčiau pakviesti jaunus žmones, kurie savo studijų miestu pasirinko Kauną. Šis miestas yra tikrai fantastiškas ir turintis ką pasiūlyti. O šios ekskursijos yra puiki proga miestą atrasti iš savo prizmės ir perspektyvos“, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

„Turizmas visiems“ – tokiu šūkiu Pasaulinė turizmo organizacija kviečia švęsti Pasaulinę turizmo dieną. Šių metų programoje kauniečiai turės galimybę susipažinti su tarpukario menininkais ir veikėjais, puoselėjusiais ir formavusiais Kauno tarpukario modernistinę kultūrą ekskursijoje „Kaunas – dizaino miestas“, tai pat išgirsti dar negirdėtų istorijų apie Šančių kareivines ir aplankyti kopūstų sandėlį.

Aktyvių pramogų mėgėjams organizuojamas pažintinis dviračių žygis atrasti „Panemunės medinę architektūrą“. Spalio 2 dieną mažiesiems turistams – galimybė nemokamai apsilankyti Lietuvos zoologijos sode.

Tarptautinė turizmo diena švenčiama visame pasaulyje nuo 1989 m. rugsėjo 27 d. Ši diena švenčiama siekiant populiarinti turizmą, užmegzti kultūrinius ryšius. Įvairiose šalyse  ir miestuose šią dieną rengiami festivaliai, organizuojami turistiniai maršrutai.

 Pasaulinės turizmo dienos renginiai Kaune:

Rugsėjo 27d. 

15:00 val. ekskursija Kaunas dizaino miestas“, kurios metu susipažinsime su tarpukario menininkais ir veikėjais, puoselėjusiais ir formavusiais Kauno tarpukario modernistinę kultūrą ir objektus. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Rugsėjo 28d.

15:00 ir 17:00 val. pasiplaukiojimas laivu Kauno mariomis su kapitonu R. Mažukna, kurios metu pasigrožėsime Kauno marių regioninio parko vaizdais bei baroko šedevru – Pažaislio vienuolyno ansambliu. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

16:00  Kvapnūs ir elegantiški augalai VDU Kauno botanikos sode  (vadovė Edita Braun). Ekskursijos metu lankytojų lauks  kelionė po Botanikos sodą ieškant ir atrandant įvairiausius kvapus – nuo egzotiškų medžių, bei oranžerijos kvapniųjų lapų, iki rudeninių gėlynų ir pasakiškos rožių kvapų karalystės. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

 

Rugsėjo 29d.

Šiuolaikinių technologijų diena – siūlome išbandyti mobiliąsias programėles ir savarankiškai pažinti Kauno miestą Dvasios gidas“, „Tarpukario Kauno architektūra“, „Kaunas Pocket guide“.

Dvasios gidas – http://www.atmintiesvietos.lt/marsrutai/dvasios-gidas-po-senaji-kauna/

1919–1940-ųjų Kaunas – https://play.google.com/store/apps/details?id=lt.inkodus.kaunastour

Kaunas pocket guide – http://pocketguideapp.com/en/kaunas

Rugsėjo 30d.

16:10 val. ekskursija užsienio svečiams Kaunas city toursu anglišku audio gidu, kurios metu išgirsite istoriją apie istorines Kauno vietas ir įžymiausius architektūros paminklus. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Spalio 1d.

12:00 val. ekskursija po Šančius – karinį miestelį Kaune, kurios metu išgirsime negirdėtų istorijų apie kareivines ir aplankysime kopūstų sandėlį. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Spalio 2d.

14:00 val. ekskursija su dviračiais „Panemunės medinė architektūra“, kurios metu pasigrožėsime medine architetūra ir XX a.vilomis Kaune, išgirsime ne vieną įdomią istoriją. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Mažiesiems turistams padovanosime bilietus apsilankymui Lietuvos zoologijos sode. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

 

Registracija – tel.: (+370 37) 32 34 36 arba el.p. [email protected]

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content