Gera žinia moksleiviams: kitąmet Kaune iškils inovacijų kalvė

Pagal inovacijų lygį tarp Europos sąjungos šalių Lietuva rikiuojasi sąrašo gale. Menkstantį susidomėjimą tiksliaisiais mokslais bei kūrybiškumo stoką sieks pakeisti Kaune steigiamas gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo (STEAM) centras.

Inovacijų kalve vadinama įstaiga bus įkurta Kauno moksleivių techninės kūrybos centro patalpose. Čia veiks keturios laboratorijos: biologijos ir chemijos, fizikos ir inžinerijos, robotikos ir informacinių technologijų bei kūrybinių industrijų ir verslininkystės.

„Investicijos į STEAM centrus – tai investicijos į Lietuvos ateitį formuojant inovacijų kultūrą ir ugdant jaunąją kartą. Nuo to, kaip sugebėsime panaudoti naujas žinias, priklausys šalies gerovė“, – sakė Švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė.

Ketvirtadienį unikalaus projekto steigimo sutartį pasirašė devyni partneriai: Kauno miesto ir rajono savivaldybės, Kauno moksleivių techninės kūrybos centras, Kauno kolegija, Kauno technikos kolegija, Aleksandro Stulginskio universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos sporto universitetas ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Artimiausiu metu bus pradėti projektavimo darbai, o patalpų atnaujinimas ir laboratorijų įrengimas užtruks iki kitų metų rudens.

„Įkūrus laboratorijas vaikai galės prisiliesti prie naujausių technologijų, jiems atsivers visai kitas pasaulis“, – teigė moksleivių techninės kūrybos centro direktorė Laimutė Vaitiekūnienė.

Kauno vicemero Povilo Mačiulio teigimu, su tokiu universitetų ir kolegijų potencialu, kokį turi miestas, panašaus pobūdžio centrų ateityje tik daugės. STEAM centre vyks tiek formalusis, tiek ir neformalusis ugdymas. Tai reiškia, jog moksleiviai  centre galės lankytis ir pamokų metu. Pavyzdžiui fizikos ar chemijos pamokas mokiniai turės galimybę iškeisti į apsilankymą moderniose laboratorijose, kuriose su jais dirbs universitetų ir kolegų dėstytojai.

„Vietoje sausų teorinių žinių mokiniai galės pabendrauti su mokslininkais, patys atlikti eksperimentus, kurti naujas medžiagas ir įsijausti į išradėjo vaidmenį“, – akcentavo P. Mačiulis.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content