Per Holokaustą nužudytus kauniečius primins „Atminimo akmenys“

Kaunas prisijungė prie didžiausio memorialo po atviru dangumi Europoje. „Atminimo akmenis“, išsibarsčiusius 18 Europos valstybių ir daugiau nei 50 000 vietų, nuo praėjusio sekmadienio galima rasti ir Kaune.

Kaune 5 tokios atminimo lentelės į grindinį buvo sumontuotos keturiose vietose. Pirmasis „Atminimo akmuo“ įrengtas Laisvės al. 3 ir Krėvos gatvės kampe, kur anuomet veikusiame treke treniravosi dviratininkas Isakas Anolikas, 1924 m. Lietuvai atstovavęs pirmosiose šaliai olimpinėse žaidynėse Paryžiuje.

Likusieji „Atminimo akmenys“ įrengti dailininkams Černei Percikovičiūtei (Miško g. 1) ir Jakovui Lipšicui (Darbininkų g. 15), gydytojams Vladimirui Lazersonui ir Reginai Lazersonienei-Safočinskaitei (Vydūno al. 67).

„Atminimo akmenys skirti tam, kad prisimintume kauniečius, kurių netekome Holokausto metu“, – teigė renginio organizatoriai.
„Atminimo akmenis“ įrengė žinomas Vokietijos menininkas Gunteris Demnigas.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content