Kaunas ieško kandidatų į itin atsakingas pareigas

Kalėdų nuotaika Kaune kasmet tęsiasi kur kas ilgiau nei trunka ši didžioji metų šventė. Vienas svarbiausių jos akcentų ir pagrindinis simbolis – Kalėdų eglė Rotušės aikštėje – šiemet turėtų sulaukti naujų kūrybinių vėjų. Kaunas paskelbė konkursą, kurio nugalėtojui atiteks teisė ir milžiniška atsakomybė sukurti Kalėdų eglės koncepciją bei ją įgyvendinti. Konkurso organizatoriai menininkų paraiškų laukia iki rugpjūčio 24 dienos.

Septynerius metus iš eilės pagrindinę miesto Kalėdų eglę kūrusi kaunietė tekstilininkė Jolanta Šmidtienė šiemet savo misiją nutarė perleisti kitiems. Kauno miesto savivaldybė paskelbė konkursą geriausiam kūrybiniam sprendimui išrinkti.

Kaunas laukia meninių idėjų, kaip apipavidalinti ir papuošti Kalėdų eglę nuo lapkričio 26 dienos iki kitų metų vasario 2-osios. Tai turėtų būti ne mažiau 12 metrų aukščio ir 7 metrų diametro (apačioje) natūrali eglė ar kitoks dizaino objektas, padabintas šviesos diodų lemputėmis ir efektingai atrodantis tiek naktį, tiek ir dieną. Aplink eglutę privalės skambėti šventišką nuotaiką kelianti muzika.

Harmoningai derančių puošybos bei apšvietimo sprendimų prireiks ir Kalėdiniam miesteliui. Vienas svarbiausių kriterijų – kalėdinio laikotarpio tradicijų ir papročių įprasminimas pasitelkiant šiuolaikines priemones bei technologijas. Kaip įprasta, miestelyje veiks ne mažiau dvylikos namelių su atraktyviomis veiklomis.

„Esu tikra, kad turime užtektinai kūrybiškų žmonių, kurie pasitelks fantaziją ir pasiūlys miestui originalių sprendimų. Idėjų turiu ir aš, bet trūksta pajėgų, su kuriomis tuos sumanymus įgyvendintume. Šiemet konkurse prašoma ne tik sugalvoti, bet ir įvykdyti visus darbus. Būtų smagu, jei kažkas imtų ir padarytų tai, ką esu sugalvojusi, bet realybėje taip nebūna – turi pati stebėti ir kontroliuoti visus darbus, kurie man prasidėdavo jau kone pavasarį“, – kalbėjo menininkė J. Šmidtienė, žadanti gruodį pristatyti savo jubiliejinę autorinę parodą vienoje Kauno bažnyčių.

Ji neatmeta galimybės unikalią Kalėdų dvasią savo kūriniais kauniečiams ir miesto svečiams padovanoti ateityje. Šią savaitę baigsis šventinio kalėdinių renginių ciklo organizavimo konkursas. Pasiūlymų laukiama iki rugpjūčio 11 d., 11 val. Renginių organizatoriai ir vėliau paaiškėsiantys Kalėdų eglės bei Rotušės aikštės puošėjai turės užtikrinti, kad jų sumanymai tarpusavyje derėtų ir papildytų vienas kitą.

„Tokio masto konkursas Kalėdų eglei pastatyti ar sukurti ir papuošti Kaune vyksta pirmą kartą. Esame atviri visiems pasiūlymams, iš kurių atrinksime tą geriausią, atliepiantį visų kauniečių lūkesčius. Išties laukiame įdomių idėjų ir minčių. Iš anksto neužduodame jokio tono, palikdami visišką laisvę menininkų fantazijai ir mintims. Užduotis išties nelengva ir itin svarbi, nes iki šiol Kalėdų simboliai Kaune būdavo išties unikalūs ir išskirtiniai. Galima sakyti, kad dairydamiesi kūrėjų tarsi ieškome pretendentų vienoms svarbiausių pareigybių mieste“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Kalėdų eglės ir Rotušės aikštės puošybos konkurse dalyvių pasiūlymų laukiama iki rugpjūčio 24 d. 11 val. Tuomet bus atplėšti vokai su jų idėjomis. Kauno Kalėdų eglės šešerius metus iš eilės yra nugalėjusios gražiausios Lietuvos eglės rinkimuose, o 2011 metais Rotušės aikštę puošusi 16 metrų aukščio smaragdinė eglė su viršūnę puošusia dviejų metrų žvaigžde pateko į Gineso rekordų knygą kaip aukščiausia pasaulyje plastikinių butelių skulptūra.

Daugiau informacijos apie konkursą – https://pirkimai.eviesiejipirkimai.lt/app/rfq/publicpurchase_docs.asp?PID=298325&LID=353212

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content