Nedidelėje Savanorių prospekto dalyje bus apribotas eismas

Pirmadienį, liepos 25 d. nedidelėje dalyje Savanorių prospekto planuojama pradėti šilumos tiekimo vamzdyno keitimo darbus, dėl kurių bus apribotas automobilių ir pėsčiųjų eismas. Bus uždaryta viena iš keturių eismo juostų bei šaligatvis apie 400 m atkarpoje nuo sankryžos su K. Petrausko gatve iki sankryžos su J. Žemgulio gatve.

Automobilių ir pėsčiųjų eismas bus apribotas dešiniąja (važiuojant nuo miesto centro) prospekto puse, uždarant vieną eismo juostą bei apribojant galimybę praeiti šaligatviu. Visi apribojimai bus pažymėti ženklais, o visa rekonstrukcijos darbų teritorija aptverta.

Pabaigus vamzdyno rekonstrukcijos darbus, bus atstatyta prospekto ir šaligatvių danga, sudėti bordiūrai, atsodinti medžiai bei bendrai sutvarkytas gerbūvis. Planuojama, kad visi darbai bus baigti ir eismas atnaujintas iki š. m. lapkričio 1 d. Darbai bus vykdomi AB „Kauno energija“ lėšomis.

Vamzdyną po Savanorių prospektu siekiama atnaujinti, kol neprasidėjo kompleksiniai paties prospekto atnaujinimo darbai, kuriuos planuoja miesto savivaldybė. Po šios rekonstrukcijos jokie kasimo darbai prospekte nebūtų galimi.

Vamzdyno keitimo darbai bus vykdomi įgyvendinant projekto „Kauno m. integruoto tinklo magistralės 3Ž modernizavimas“ I etapą. Rekonstrukcijos metu bus atnaujinti 383 metrai 400 mm skersmens šilumos tiekimo magistralės, kurios dabartinis vamzdynas jau yra 47 metų amžiaus ir jį būtina pakeisti. Rekonstruojant šią magistralės atkarpą, vietoje senų susidėvėjusių vamzdynų, bus įrengti šiuolaikiški poliuretano izoliacija padengti vamzdynai.

AB „Kauno energija“ nuoširdžiai atsiprašo kauniečių už būsimus laikinus nepatogumus ir prašo kantrybės bei supratingumo.

 

AB „Kauno energija“ informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content