UEFA ekspertas įvertino Kauno ambicijas turėti išskirtinį futbolo stadioną

Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija bei aplink jį planuojamos permainos – įspūdingas, tačiau įveikiamas iššūkis. Tokį vertinimą išsakęs šį ketvirtadienį Kaune viešėjęs Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) infrastruktūros ekspertas Benas Veenbrinkas.

„Turite labai sudėtingą ir sykiu itin svarbią užduotį – sudominti žmones, kad jie norėtų lankytis atnaujintame moderniame stadione. Jis stovi unikalioje vaizdingoje vietoje, todėl tai turi tapti visuomenės traukos objektu. Kaune turite dvi miesto komandas, tad ši erdvė turi tarnauti ir joms. Tai išties ambicingas iššūkis, kurio įgyvendinimas priklauso nuo finansinių galimybių ir daugelio kitų aspektų“, – kalbėjo B. Veenbrinkas.

Kaip pavyzdį jis paminėjo „Žalgirio“ areną, kaskart į krepšinio rungtynes ir kitus sporto bei pramoginius renginius sutraukiančią tūkstančius žiūrovų. Žvelgdamas į architektų komandos parengtus S. Dariaus ir S. Girėno stadiono projektinius pasiūlymus bei vizualizacijas, svečias vieną po kito vardijo savo pastebėjimus ir rekomendacijas. Anot jo, didžiuliame daugiafunkciame komplekse žūtbūt turi atsirasti erdvė šeimoms ir būtent vaikams, mat šie yra auganti nauja ateities sirgalių karta.

Pasak B. Veenbrinko, išskirtinio dėmesio reikalauja užsienio komandų aistruoliams skirtos tribūnos. Ekspertas prognozuoja, kad po stadiono atnaujinimo Kaunas vis dažniau ir gausiau sulauks svečių, atvykstančių iš svetur. Tai reiškia didelį potencialą ne vien šalies futbolo bendruomenei, bet ir visam Kauno miestui.

„Laukia labai didelis ir sudėtingas procesas, – pabrėžė ilgametę tarptautinę patirtį sukaupęs futbolo stadionų ekspertas. – Viena aišku, kad Kaunas turi išsikėlęs sau įspūdingą tikslą. Džiaugiuosi, kad UEFA atstovai gali prie jo prisidėti savo žiniomis, patirtimi ir patarimais“.

„Rekonstravę S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, užpildysime didelę spragą visoje Lietuvoje – turėsime talpią, modernią, šiuolaikinių standartų erdvę futbolui ir kitiems aukšto lygio sporto renginiams. Kita vertus, per metus stadione turėsime iki 10 aukščiausio lygio masinių sportinių renginių, todėl didelis iššūkis bus užtikrinti, kad šis objektas būtų gyvybingas ir naudingas miestui ištisus metus“, – akcentavo Kauno miesto tarybos narys, architektas prof. Jonas Audėjaitis.

UEFA eksperto vizitą inicijavusios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Edvino Eimonto tikinimu, LFF nežada likti nuošalyje stadiono rekonstrukcijos darbų klausimuose. LFF vadovas džiaugėsi, kad pavyko per kelias savaites pasikviesti tokio lygio ekspertą, kurio patirtis ir rekomendacijos buvo labai reikalingi. LFF tikisi, jog problemą, kur kitais metais priimti Anglijos ir Škotijos rinktines bei jų sirgalius, pavyks išspręsti laiku atlikus Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos darbus.

S. Dariaus ir S. Girėno stadionas didžiausiame Europoje miesto ąžuolyne Kaune pastatytas prieš daugiau kaip 90 metų. Jo atnaujinimo projektą rengiantiems architektams teko sudėtinga užduotis modernizuoti erdvę jos paskirtį išsaugant ne vien futbolui, bet ir lengvajai atletikai bei kitiems renginiams. Stadiono rekonstrukcijos darbus planuojama pradėti šį rudenį. Planuojamos investicijos siekia apie 15 mln. eurų.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content