Konkurse „Kauno akcentai“ – kūrybiškų idėjų proveržis

Analogų Lietuvoje neturintis idėjų konkursas „Kauno akcentai“ pasiekė pusiaukelę. Savo kūrybiškas idėjas dešimčiai skirtingų Kauno vietovių papuošti siūlo net 80 dalyvių. Jų skulptūros ir kitokie meniniai akcentai papuoš Kauno centrą ir senamiestį. Nepriklausoma komisija vertins visus projektus ir išrinks 10 nugalėtojų, kuriems atiteks premijos po 1000 eurų.

Kauno miesto tarybos narys, architektas Jonas Audėjaitis sako, kad menininkai savo aktyvumu įrodė pritariantys mieste vykstančioms pozityvioms permainoms ir norintys prisidėti gražinant jo veidą: „Pirmiausiai reikia pasidžiaugti, kad toks idėjų konkursas kaip „Kauno akcentai“ apskritai atsirado. Nesitikėjome, kad sulauksime tiek daug paraiškų. Nors dalyvauti konkurse pakviesta kūrybinė bendruomenė iš pradžių reagavo vangiai, tačiau vėliau „įsibangavo“. Iš tiesų džiugina menininkų išmonė ir noras miestą matyti kitokį, gražesnį.“

Artimiausiu metu ir visi kauniečiai galės susipažinti su siūlomais meniniais akcentais.

„Sulaukėme išties daug paraiškų, tad pasirinkti bus iš ko. Komisijai teks nelengva užduotis, kadangi darbų amplitudė svyruoja nuo tradicinės monumentaliosios iki itin modernių kinetinių skulptūrų bei interaktyvių sprendimų“, – konkursui pateiktus darbus apibūdino Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas ir vertinimo komisijos pirmininkas Saulius Rimas.

Komisijos nariams teko atplėšti ne tik daugybę vokų su vizualizacijomis, bet ir atidaryti dėžes, kuriose dalyviai pateikė daug mažesnio mastelio skulptūras. Idėjų vertinimas pirmajame etape vyksta neatskleidžiant jų autorystės, kad visų konkurso dalyvių galimybės būtų lygios. Idėjų autoriai paaiškės tik antroje konkurso dalyje, išrinkus geriausius projektus.

Pagrindiniai meninių akcentų vertinimo kriterijai: originalumas, dermė su supančia aplinka, estetiškumas, skulptūros patvarumas ir ilgaamžiškumas bei ekonominis pagrįstumas. Išrinkus nugalėtojus, jų kūriniai papuoš dešimt skirtingų Kauno centro ir senamiesčio erdvių.

Visa informacija apie konkursą skelbiama oficialioje interneto svetainėje akcentai.kaunas.lt.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

vokų plėšimas-10

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content