Prasideda vasara: kas naujo oficialiuose Kauno paplūdimiuose?

Lietuvą užklupęs karštis į Kauno miesto paplūdimius vilioja daugybę miestiečių, išsiilgusių vasariškų maudynių. Šiemet maudynių sezoną Kaunas pasitinka su atnaujintais paplūdimiais.

Kaune iš viso yra 4 oficialūs miesto prižiūrimi paplūdimiai. Kauno marių 1-asis, 2-asis ir Lampėdžių paplūdimiai poilsiautojus pasitiko stipriai atsinaujinę.

„Miesto paplūdimiai yra ta vieta, kur vasaromis laisvalaikį leidžia tūkstančiai kauniečių. Trijuose pagrindiniuose miesto paplūdimiuose pastatytos naujos persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės, informaciniai stendai“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Į Lampėdžių paplūdimį atvežus smėlio, juo padengta paplūdimio linija padidėjo 150 kv. metrų.

Tapo oficialiu

Be šių pliažų, kauniečiai tai pat gali mėgautis poilsiu pernai atnaujintu Panemunės paplūdimiu, kuris šią vasara tapo oficialiu. Naujame paplūdimyje įrengta poilsiavietė su sporto ir žaidimų aikštelėmis, pavėsinėmis ir suoliukais. Pastatytas prekybos paviljonas, kuriame, planuojama įkurti kavinę.

„Panemunės paplūdimiu rūpinsis nuomos konkursą laimėjusi įmonė „TavoCopy“, kuri paplūdimyje esančiame paviljone ketina įrengti kavinę“, – pasakojo Kauno savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Žemaitienė.

Budės gelbėtojai

Visuose oficialiuose paplūdimiuose visą vasarą budės po du gelbėtojus. Saugumas vandenyje ir ant kranto bus prižiūrimas kiekvieną dieną nuo 10 iki 20 val. Gelbėtojai aprūpinti visomis reikiamomis priemonėmis. Vaikų maudyklos, kurių gylis turi būti ne didesnis kaip 1,3 metro ir suaugusiųjų maudyklos pažymėtos plūdurais. Oficialus maudynių sezonas, prasidėjęs nuo birželio 1 d. tęsis iki rugsėjo 15 d.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content