Paskelbti dar dviejų programos „Iniciatyvos Kaunui“ sričių rezultatai

Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“ skelbia rezultatus visuomenės sveikatos stiprinimo ir nevyriausybinių organizacijų bei miesto bendruomenės įgalinimo srityse. Finansavimo sulauks daugiau kaip šimtas projektų.

„Nors ir sunkiai buvo nokinami, bet pirmieji darbo vaisiai išties gražūs. Galbūt kai kurie pasirodys truputį rūgštoki, – vaizdingai palygino programos „Iniciatyvos Kaunui“ iniciatorė, Kauno miesto tarybos Valdymo ir bendruomenių plėtojimo komiteto pirmininkė Rasa Šnapštienė. – Mes neapsirikome manydami, kad Kauno bendruomenės ir nevyriausybinės organizacijos turi noro ir gerų iniciatyvų gražinant mūsų miestą, kad visiems jame būtų gera gyventi.“

Visuomenės sveikatinimo srityje iš 60 gautų paraiškų vertinimo komisija atrinko 46 projektus, o NVO ir miesto bendruomenės įgalinimo programoje iš 80 projektų finansavimo sulauks 56.

Nuodugniai peržiūrėję paraiškas ir įvertinę jų biudžetų pagrįstumą, komisijos nariai atitinkamai paskirstė lėšas projektams finansuoti. Visuomenės sveikatinimo srityje viso bus skirta 159,5 tūkst. eurų, o NVO ir bendruomenės stiprinimui – 101 tūkst. eurų. Tikslūs rezultatai su finansuojamų projektų sąrašais jau skelbiami oficialioje programos interneto svetainėje iniciatyvos.kaunas.lt

Sveikatos stiprinimo srityje finansavimą gavusių projektų autoriai siūlo nemokamas treniruotes ir fizinio aktyvumo skatinimo programas tiek vaikams, tiek ir senjorams. Ypatingas dėmesys teikiamas rūkalų, alkoholio ir kvaišalų vartojimo prevencijai mokyklose, socialinės rizikos šeimose ir visame mieste. Įvairios priemonės numatytos gyventojų psichikos sveikatai stiprinti.

Tuo metu bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų tobulėjimui numatyta rengti įvairias socialines veiklas, kompetencijų stiprinimo seminarus bei kitus renginius. Trečiojo sektoriaus atstovai nusiteikę daugiau dėmesio skirti ryšiams su visuomene, kad gyventojus pasiektų informacija apie nevyriausybinių organizacijų, bendruomenių veiklą ir žmonėms teikiamas naudas.

Pasak R. Šnapštienės, programos „Iniciatyvos Kaunui“ vertintojai ir konsultantai turėjo rimtai paplušėti, kad projektai, skirti tenkinti miesto ir gyventojų poreikius, būtų kokybiški ir naudingi.

Per artimiausią mėnesį ketinama paskelbti papildomus kvietimus paraiškoms atskirose srityse teikti. Tai reiškia, kad negavusieji finansavimo ar nespėję iki reikiamo termino pateikti savo projektų, galės tai padaryti dar kartą. Iš pareiškėjų laukiama kruopštaus savo idėjų bei iniciatyvų pateikimo.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content