„Kauno maratono išvakarėse“ – paskaitos bėgikams ir knygos apie Virgilijų Alekną pristatymas

Šiemet ketvirtą kartą organizuojamo „Kauno maratono“ renginiai vyks net keturias dienas. Nors Rotušės aikštėje tūkstančiai bėgikų startuos tik birželio 12 dieną, bet į Žalgirio arenoje vyksiančią „Kauno maratono EXPO“ visi norintys užsukti galės jau nuo birželio 9 dienos.

„Šiemet „Kauno maratonas“ tampa ne vienos dienos renginiu, o net keturių. Paskutinėmis dienomis prieš startą dalyviams nepatariama sunkiai treniruotis, tad vietoje treniruočių, kviečiame visus į renginio EXPO naudingai praleisti laiką, pabendrauti su kitais bėgimo entuziastais“, – pasakojo renginio organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Pirmą renginio dieną vyks išskirtinės maratono nugalėtojams skirtos taurės pristatymas. Ją sukurti patikėta žinomam skulptoriui Algiui Kasparavičiui. Pasak menininko, bronzinė taurė simbolizuos ne tik bėgimą, bet ir bėgiko valios pastangas, kurių reikia norint įveikti distanciją. Po varžybų taurė visus metus bus eksponuojama Kauno rotušėje, iki kitų varžybų. Ant taurės pagrindo bus iškalami ne tik naujų nugalėtojų vardai ir pavardės, bet ir pagerbti anksčiau vykusių varžybų nugalėtojai.

Trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 11 iki 20 valandos, o šeštadienį nuo 11 iki 16 valandos vyks renginio rėmėjų mugė bus galima atsiimti dalyvio numerius ir paketus.

„Daug dėmesio, tikimės, sulauks trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 17 valandos, o šeštadienį nuo 11 valandos vyksiantys seminarai ir paskaitos. Surinkome tikrai įdomių pristatymų. Renginio metu savo 20 maratonų žygį per 20 mokyklų pristatys Nerijus Buivydas. Patirtimi pasidalins ultramaratonininkas Aidas Ardzijauskas. Vilmantas Aušra pateiks atsakymus, kodėl bėgikams skauda kelius ir nugarą. „My hero“ treneris Ignas Dombrauskis papasakos, kaip semtis energijos, o gydytojas Nedas Jasinskas papasakos, kaip apsisaugoti nuo dehidratacijos ir tai dar ne viskas“, – pasakojo A. Pukis.

Savo pristatymą planuoja surengti ir olimpinis čempionas bei renginio globėjas Virgilijus Alekna. Ne vienam sporto aistruoliui ar sportininkui būdavo neįprasta stebėti, kaip V. Alekna ramiu veidu stovėdavo ir ruošdavosi prieš lemiamą, olimpinio aukso vertą, metimą.

Apie „Kauno maratono“ globėjo geležinės ramybės paslaptis ir tinkamo psichologinio pasiruošimo svarbą nuo šiol bus galima paskaityti sporto psichologės Aistės Žemaitytės sudarytoje knygoje „Virgilijus Alekna: Mentalinės paslaptys“. Tai – pirmoji knyga apie čempiono mentalitetą, kuri bus pristatyta „Kauno maratono EXPO“ metu ketvirtadienį (birželio 9 d.), 17 val.

Šeštadienį Žalgirio arenoje rinksis „Kauno maratone“ dalyvausiantys bėgikai iš užsienio. Čia jiems bus rengiamas Kauno miesto ir renginio pristatymas. Svečiai bus supažindinti su atestuota renginio trasa ir pateikta kita svarbi informacija.

„Kauno maratonas 2016“ Kauno rotušės aikštėje vyks birželio 12 dieną. Didžiausiame vasaros bėgime Lietuvoje tikimasi sulaukti bene 7 tūkstančių dalyvių. Sportininkai rungsis maratono, pusmaratonio, 10 ir 5 km bei 1,5 km bėgimo distancijose. Renginio metu paaiškės Lietuvos maratono čempionato nugalėtojas.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content